Vores nye liv i Stockholm

Stockholm here we come…

 

 

img_2929 img_2940 img_2942 img_2944 img_2947 img_2949 img_2950Forleden tænkte jeg, at vi da selvfølgelig skulle en tur ind til det centrale Stockholm og når jeg siger vi, ja så er det naturligvis jeg og pigerne. Det gik overraskende nemt med at komme derind. Mine evner til at finde rundt sådan generelt er ikke særlige gode, men kan ligesom fornemme, at her er der bare noget der må prøves af og hoppe ud i det! Og det var så simpelt, heldigvis.

Til Jer der ikke helt har fanget hvor vi bor eller hvordan Stockholm ser ud ja, så bor vi lige nu på en ø – og dem er der mange af heroppe – den hedder Lidingö og ligger ca 20-30 min fra vores nye lejlighed. Altså det tager det maks i minutter fra vi går ud af døren og til vi er inde i Stockholm. Og det er vel og mærke, først med en bus og derefter et tog. Og da toget er endestationen, så kører det kun 1 vej og derfor skal jeg ikke tænke så meget over, hvilken side man skal stå på for at komme ind mod Stockholm. Altså jeg kan godt lide det simpelt, især når man har en klapvogn med en lille og en større der går og er nysgerrig :o)

Vi kom fint derind og skulle op med hele 3 elevatorer før vi var oppe fra undergrunden. Børnene synes det var nogle meget sjove og anderledes elevatorer, så det grinte vi meget over. De kørte skråt op i stedet for lige op og det føltes derfor lidt som en rutschebane og killede derfor lidt i maven. Vi kunne godt have valgt en bedre dag, for vejret var tåget og koldt, Ida frøs og gad ikke gå særligt langt, så moderen lokkede selvfølgelig med Mac mad til frokost hvis vi bare lige kunne smutte hen og se slottet, der hvor de kongelige bor. Og så kunne hun godt gå lidt længere, haha. Bagefter den fantastiske frokost som især børnene nød i fulde drag, kiggede Ida og jeg i butikker og snuppede en pause på en cafe imens Emma nød en lille lur. Jeg har taget nogle billeder, men de er ikke super fantastiske pga vejret desværre, så jeg ser frem til næste besøg, hvor der forhåbentlig er mere solskin.

Derudover er ugen gået med en tur i skoven, endnu en tur på biblioteket og en tur i svømmehallen igen. Ugen havde især 2 højdepunkter. Det ene da vi besøgte den nærliggende forskole, som er en samlet betegnelse for vuggestue og børnehave, for at se den og snakke med lederen Maria om en plads til børnene. Det var et super dejligt sted, midt i en nåleskov og alle pædagogerne var super søde. Det er umiddelbart et lille sted med ca 35 børn og det virker til at de mindst er 10 voksne, hvilket virker af mange i forhold til den institution de gik i på Frederiksberg. Men det klager vi skam ikke over. Nu håber vi bare at de snart kan starte. Aller vigtigst er det for Ida, så kun kan komme igang med sproget inden hun til sommer skal starte i skole og hende havde de plads til. Emma kan sagtens være lidt længere tid hjemme hos mig og de håbede at der kunne være plads slut februar, start marts, så det vil vi se frem til. Ida glæder sig rigtig meget til at komme igang med noget igen.

Højdepunkt nr 2 var da jeg havde besøg af Dorde som er dansker. Hun bor på samme ø og har boet her i 4 år. Dorde kom forbi til en kop kaffe og kunne fortælle om en masse nyttige ting og tips om alt fra madvarer til områder man kan bosætte sig og bare generelt hvordan man gør tingene i Sverige. Jeg kom i kontakt med hende via en facebookgruppe der hedder danskere i Stockholm, hvilket jo er perfekt…så kan jeg finde andre danskere og på den måde skabe et netværk, så det danske ikke helt glemmes :o)

 

 

Knus og kram fra os i Stockholm

1 kommentar

  • Faster Cathrine

    Hej Louise!
    Det lyder til I har det godt! Det er skønt at følge med i tekst og billeder 😊 Jeg læser højt for Allan 🙂 ha ha.. Jeg er spændt på at læse om jeres næste eventyr!
    Hils familien 🙂
    Knus Cathrine

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores nye liv i Stockholm