Min svensker guide...

Stilhed EFTER stormen….

Hende her….min lille mus blev 6 år i den her uge. Der er ikke til at tro, at jeg for 6 år siden, en tidlig morgen fødte den her søde, nuttede pige. I går gik hun selv hjem til en veninde som bor på vejen uden at jeg skulle følge hende derhen. De bor jo også på vejen, men der er et lille stykke at gå, så det er underligt at hun sådan begynder at ville gøre alt selv. Og hun siger bare, at jeg er fjollet når jeg siger at hun skal kun gå på fortorvet, må ikke snakke med fremmede og husk at lukke din jakke hvis I skal lege ude…

51edf32a-fb72-49d6-9446-1c326cadd727

Der var været drøn på de sidste par uger. Egentlig synes jeg bare vi har haft en travl oktober, som jo slet ikke er slut endnu. Vi har haft 2 fødselsdage, familiebesøg, venner på besøg og det er jo super dejligt med selskab, men det kræver også lidt forberedelse.

Ida havde den sjoveste fødselsdag for sin klasse i søndags. De er 18 i klassen og 14 kom…så huset var fyldt med børn alle vegne. De var inviteret til 2 timer og de skulle lege, spise, lege danse stop (hvis I ved hvad det er) og på skattejagt efter slik poser i skoven. Det sidste var det bedste, men de var mega vilde efter det slik så det var lidt cracy. Men nu har vi prøvet at holde en fest (Kalas) på svensk og det går de ret meget op i heroppe synes jeg. Weekenden før var Ida selv til Kalas hos en fra klassen og det var med ansigtsmaling og en fiskedam med små gaver.  Så vi prøvede så godt vi kunne at lave den fest Ida gerne ville have og jeg tror det lykkedes ret godt, heldigvis. De havde en masse søde og fine gaver med som hun blev glad for og nogle af dem er slet ikke taget i brug endnu. For 2 dage senere var jo Idas rigtige fødselsdag og der stod hun op til et bord fyldt med gaver fra hele familien. Men det bedste var, at Idas veninde fra den gamle børnehave i Danmark var kommet hele vejen til Stockholm for at fejre hende og bare hygge sig og lege. De kom dagen før hendes fødselsdag imens hun var i skole, så da jeg hentede hende om eftermiddagen, var det på legepladsen da de fik øje på hinanden. Jeg sagde…ej hvem er det der sidder på gyngen der? Ida sagde, det ved jeg ikke…jeg siger til hende, at hun skal kigge en ekstra gang og da hun gør det, går det op for hende at det er Emilie og løber hen imod hende hvorefter de kigger på hinanden lidt generte og så giver de hinanden den største krammer:o) Det var så sødt. Emilie og hendes mor var her derfor også på selve dagen og Ida havde fået fri fra skole i anledningen af hendes fødselsdag. Vi tog derfor på Joe & the Juice og i biografen for at se Dumma Mej (Grusomme mig hedder den vist på dansk), så det var lige efter Idas ønske.  Om aftenen spiste vi burger og pommes og så var dagen ligesom gået. Emilie og hendes mor tog hjem dagen efter Idas fødselsdag og så kunne jeg ellers komme igang med at rydde op, gøre rent, vaske tøj…alt det som jeg ikke har haft tid til i flere dage. Og naturligvis en løbetur.

Så nu er der næsten stilhed efter stormen…også kun næsten for i weekenden tager vi en kort tur til København, fordi vi skal til barnedåb ved pigernes kusine:o) Vi skal en tur i tivoli og se Halloween og ellers bare hygge os.

I dag har Ida fredagshygge på fritidshjemmet inden hun skal til svømning. Ida går til svømning hver fredag og egentlig ville jeg også at Emma skulle svømme, men de havde ikke et hold der passede til hendes alder på samme tid som Ida. Men nu har jeg fundet ud af, at børnepoolen ikke er i brug i den halve time, hvor Ida svømmer, så Emma kan plaske rundt og lege imens Ida får undervisning. Det er dejligt at de kan røre sig begge på samme tid, for de elsker nemlig vand. Men tilbage til Idas fredagshygge. Prøv lige at tjekke den her ugeplan for fritidshjemmet ud. De er bare så gode til at hygge med børnene når skolen er slut og de laver alle mulige forskellige ting. Som eksempel (håber I kan se det), skal de bage i den her uge og i dag fredag skal de have oktoberfest og må tage lidt snacks med. Sedlen sender de ud inden ugen starter på en app, hvor forældre kan tjekke nyheder osv, men de hænger den også nede klassen, så Ida plejer at spørge når hun kommer, hvad de skal I dag og om hun vil hentes kl. 16 eller senere, så hun kan nå at være med!

img_4530

 

 

Til slut vil jeg virkelig gerne anbefale et par serier…det er stort set hvad jeg bruger min aften og alene tid på! Aftnerne er blevet mørke så jeg fordyber mig i nogle forskellige serier:

Mindhunters! Se den, nogle vil måske synes den virker kedelig men giv den et par afsnit! Og hele 1. sæson er allerede frigivet på Netflix.

Derudover er der en vildt god og lidt anderledes serie på HBO som hedder The Handmaid’s Tale! Den er såååå fed og lidt anderledes! Jeg slugte den råt for den er super spændende! Se den…

Og nu tager jeg lige endnu en sæson af Riverdale på Netflix!

Håber I har haft en god efterårsferie og at I må nyde det sidste af ferien!

 

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min svensker guide...