Vores første familie besøg:o)

Listen er lang…..

Nedenstående indlæg er lavet tidligere i dag, efter en dejligt tur til byen, tæt på centrum af Stockholm. Jeg har nemlig endelig fundet et godt sted der laver fine fine negle, solen har skinnet i dag og ud over at jeg skulle aflevere papir til Idas nye skole, som hun er kommet ind på, og hvilken dejlig nyhed det er, ringer Laurits kl 15 for at sikre sig at vi ikke er inde i selve Stockholm centrum, fordi der er mistanke om et terrorangreb – en person er i en lastbil,  kørt ind i en folkemængde i gågaden!! Shit altså, så blev fredagen helt anderledes og trist. Alt er kaos og Laurits kan ikke komme hjem. Tog, bus osv er stoppet, hvilket er forståeligt. Så vi ventede….og til sidst kunne vi hente far på den anden side af øen som vi bor på. Han ville ikke vente og se hvad der ville/kunne ske. Hvis han ville hjem måtte han gå og det gjorde han så, 10 km! Heldigvis er vi alle helt okay og de små er helt uviden om dagens tragedie og troede bare at fars tog var gået i stykker, så han måtte gå. Og den historie tror jeg bare vi holder os til. 

img_3381

Forleden nat vågnede jeg tilfældig og kom i tanke om nogle af alle de praktiske ting vi stadig mangler at få styr på efter vores flytning eller i forbindelse med den. Jeg vågner ofte men sjældent for at tænke på praktiske ting, men mest fordi Emma bare vågner konstant om natten. Hun bliver 3 til sommer og tænker at hun må da for f…… snart lære at sove :o( Nå men i mit hovede lavede jeg en liste eller lagde alle de fysiske lister sammen som jeg har lavet hen over de sidste 2 måneder og den ser sådan her ud og har sikkert glemt noget. Synes det er ser lidt cracy ud…Og alligevel, det virker det jo ikke som om der er så meget, men de forskellige ting og processer tager meget lang tid. Her er den:

Flytte adresse fra danmark til Sverige – done

Registrere sig i Sverige – det tager ca 2 timer ved personligt fremmøde – done

Bestille svensk ID kort – tager også et par timer ved personligt fremmøde – done for mit vedkommende, men mangler at få det

Blive medlem af svensk A-kasse – indtil videre kun Laurits – jeg mangler fordi jeg mangler mit BankID.

Ansøge om skole og forskole (børnehave) – skal gøres på diverse og mange blanketter

Optage diverse forsikringer, bil, bolig, livsforsikring og ulykke m.m. Dvs, overvej hvad der skal ske med de danske og hvilke vi vil/kan beholde i DK og ellers sørg for at få dem oprettet i Sverige

Få oprettet bankkonti samt bankID (det minder om vores nemID) – tager heller ikke 5 min og er stadig ikke på plads!

Bede Udbetaling DK lave bevis på, at vi ikke længere er social forsikring i Danmark – done

Udbetaling DK laver også en blanket hvor der står hvor meget barsel vi har holdt med vores piger i DK. Da man har ret til mere barsel i Sverige end i DK, kan vi måske få mere….Så ring til dem. – done

Finde en læge og kontakte dem, samt børnelæge som man bruger i Sverige – næsten på plads

Finde en tandlæge, både til de små og til os – slet ikke sket endnu

Købe en buskort – done

Udfylde papir på at vi ønsker at være social forsikret i Sverige – snart klar til afsendelse

Ansøge om at modtage børnepenge – ikke gjort endnu – der mangler en af de andre ting på listen før det kan lade sig gøre

Udfylde en hel del til SKAT i DK og det er ikke små ting – slet ikke afsluttet endnu

Aflsutte og indfri lån m.v. i forbindelse med vores hussalg – ikke helt afsluttet endnu

Ansøge om at blive fritaget for at betale PAL Skat på vores danske pensionsordninger – ikke sket

Sørg for at få oprette Swiss, som vist nok svarer til Mobilepay – ikke sket

Tilmelde mig svensk kursus, done

Ringe rundt til alle dem hvor vi er i tvivl om noget…. og det var så det tror jeg. Mon vi bliver færdig inden vi flytter i hus??

Heldigvis er vi i hus med nogle af dem, andre afventer stadig et eller andet. Og så begynder det langsomt at blive nemmere. Men der er lang vej endnu.

Den sidste uge har ellers budt på lidt forskelligt. Sidste weekend var jeg en lille tur i København for at ses med mine gamle kollegaer. Det var dejligt med lidt tid alene til et par drinks eller en hel del shots…AD!! men sjovt var det. Det betød også, at Laurits skulle hente dem i forskole om fredagen fordi jeg var i København, men de glædede sig og tog på Macdonald for at spise aftensmad. Hjemme igen træt lørdag og så stod den ellers på afslapning med familien. Vi var en tur i skoven. Naturen heroppe er skøn, især når solen skinner.

Mandag startede børnene igen og lige som jeg havde været i bad efter en 11 km lang løbetur vel og mærke, ja så ringede de fra forskolen, at Ida var dårlig og at jeg skulle hente hende. Efter et par timer hjemme, stod den på opkast, det samme tirsdag og onsdag lå hun i sengen det meste af dagen, men kunne endelig begynde at spise. Torsdag var hun frisk som en havørn da hun stod op og var klar til en ny dag i forskole. Emma var afsted alle dage, men har fanget sig en forkølelse og lidt hoste. Så dagene med nul sygdom er officielt forbi, desværre. Det var rart imens det stod på:o)

Jeg har i denne her uge løbet 2 gange, 1 x 11 km og 1 x 10 km og synes ikke det var særlig sjovt. Så hvorfor er det lige, at jeg har meldt mig til det der halvmarthon?? vil bare så gerne, men synes det er svært når jeg kommer over de 10 km. Desuden har jeg heller ikke fundet den perfekte løberute endnu og der er alt for mange bakker heroppe, så nogle af dem tager livet af mig og prøver derfor at planlægge en tur uden for mange bakker. Jeg tror stadig, at jeg kan nå at lave ruten om til 10 km i stedet for…skal/skal ikke??!! :o(

Næste uge er der påske og vi tager hjem til Jylland. Det bliver skønt at komme hjem til familien og ellers står den på hygge med frokoster, en skøn aften ude med venner – uden børn – og en 60 års fødselsdag. Vi er hjemme i en uge, så jeg skal også en tur til centrum og tror vist der er en moster der gerne vil have sine 2 niecer med i Zoo (alene uden deres mor) Værsågod…:o)

Billedet har mange af jer sikkert set, men synes de så sååå søde og seje ud, at I lige får det engang til. Der er ikke taget så mange spændende billeder i ugens løb, da mange af timerne er brugt indedøre, desværre.

 

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores første familie besøg:o)