Endelig gode nyheder...

Vores første familie besøg:o)

92efc782-a11e-4957-8734-36e577cda508

Hvor er det altså bare dejligt med besøg heroppe. Det havde vi,  og især børnene set frem til længe. Det var Bedste og Bedstefar der kom i en forlænget weekend og tiden gik alt for stærkt. Så næste gang de kommer eller andre kommer og besøger os, så bliv lidt længere end bare en forlænget weekend.

De kom torsdag og vi stod i vinduet og ventede på at kunne se dem i bilen. De kom lidt senere end forventet så Ida kunne ikke forstå hvor de blev af…hun glædede sig så meget at hun overbeviste sig selv om, at de altså ikke ville komme alligevel. Med tårer i øjnene – hun var simpelthen fyldt op med følelser – så kom de endelig kørende og vi vinkede og råbte og åbnede vinduet så de kunne se os. Vi gik dem i møde nede ved bilen – pigerne løb naturligvis. Det var et dejligt gensyn. Vi hyggede med god middag torsdag aften. Fredag ville vi på sight seeing i Stockholm. Laurits skulle arbejde, så det var kun mig, pigerne og bedste og bedstefar. Vi tog direkte til Gamla Stan og så det Kongelige Slot. Vejret var fantastik. Solen skinnede, men det var bare så koldt, så jeg måtte købe ekstra sokker i en souvenir butik som havde en masse strik varer. Uheldigvis var der meget skygge i Gamla Stan og derfor føltes det så koldt. Jeg har været der før og det er super hyggeligt og der ligger en masser små butikker og ikke kun skrammel. Der er også små italienske restauranter og kan huske at Laurits og jeg engang for en del år siden besøgte en af dem og det ville jeg gerne gøre igen en dag. Efter nogle timer på farten endte vi med at tage på cafe og hygge med kaffe og kage inden turen gik hjem.

Senere på dagen, gik vi en tur i området og vi gik forbi huset som vi skal overtage 1. juni. Vi gik forbi så de kunne det se det tæt på og ikke bare på billeder. Da vi gik forbi og lidt videre kom ejeren hjem og kaldte os tilbage og spurgte om vi ikke ville ind og se det. Det ville vi jo gerne, men det føltes lidt underligt for vi ville jo ikke trænge os på, men hun insisterede og det er vi glade for nu, for alt det vi havde snakket med Bedste og Bedstefar om og de billeder som de har set, så kunne de efterfølgende godt forstå at vi var vilde med det.

Resten af weekenden hyggede vi bare og vi kørte lidt rundt og viste dem øen vi bor på. Ida og Emma fik også vist Bedste hvor de nu går i forskole, imens vi andre tog en slapper derhjemme. Dejligt når der kommer familie der kan tage lidt over så mor her kan få en lille pause.

Og når vi nu snakker om pause, så er det første uge hvor børnene sådan rigtig har været afsted i forskole. Jeg synes det går ok. De kommer ca. kl. 9 og jeg henter dem omkring kl 14, men vi ender med at gå hjem når kl er 15, fordi de lige skal spise færdig, lege og vise mig en masse spændende ting. Og det er jo super dejligt, at have tid til det og ikke skal skynde sig hjem og lave mad inden klokken bliver for mange. De dage hvor solen har skinnet fra en skyfri himmel har vi efterfølgende gået på den lokale legeplads. For det har vi haft tid til.  Nogle dage er de nemme at aflevere, andre dage ikke. Emma har grædt lidt nogle gange, men er nu begyndt at sove lur i stedet for bare at hvile og det må være tegn på, at hun føler sig mere tryg. Jeg ville egentlig hente Emma tidligt og så komme tilbage at hente efter Ida (vi bor 5 min derfra, så ingen problem), men hvis hun opdager, at jeg er der for at hente Emma, så vil hun med hjem, hvilket er helt okay. Jeg synes, det er vigtig at hun kommer ind rutinen og lærer svensk og ja det skal nok komme, men det er mest for at lette overgangen til skole til august, så den ikke bliver svær pga sproget. Men efter et par måneder herhjemme, tror jeg at vi alle skal vænne os til denne her rutine igen og synes da også det er lidt hårdt at forlade dem, når de er lidt kede af det:o) Men alt i alt virker det til at alle gør hvad de kan for at gøre det nemt for dem, især Ida. Emma hun leger bare siger de…tror slet ikke at hun forstår hvor hun er. Ida er lidt mere genert, men de siger at det går rigtig fint med hende når jeg ikke er der og det må jeg naturligvis tro på.

I den her uge, hvor jeg har haft tid til mig selv, har jeg ordnet en masse praktiske ting, som altså bare er nemmere når børnene ikke er med. Så jeg var inde på Skatteverket for at bestille det såkaldte svenske ID kort, som er den type legitimation man bruger mest heroppe. Det er det samme som det danske sygesikringsbevis, men heroppe er det med billede. Der er flere ting man skal sørge for inden man personligt kan gå hen for at bestille det, så da det nu var på plads, mødte jeg op, 35 min, inden de åbnede (og det var mest fordi jeg ikke var sikker på, hvor længe det tog at finde derhen fra tunnelbanen) og måtte så konstatere at jeg IKKE var den eneste der skulle derind!! Da jeg kom om hjørnet og kiggede efter Skatteverket opdagede jeg køen og så….at det var så der jeg også skulle hen. Flere vrimlede til og jeg kunne se at jeg hurtig måtte finde en plads i køen. Så der stod jeg i skygge, havde alt for lidt tøj på og ventede. Da klokken så blev 10.00 – heldigvis – ja så blev vi så lukket ind i grupper, så jeg kom naturligvis ikke ind med det samme. Tænkt hvis det havde været i sne storm i februar…havde vi så alle også stået derude på gaden mon? Nå men vi blev langsomt lukket ind af vagter og heldigvis da jeg kom ind var køen til ID kort ikke så lang som forventet. Man skal så vente på, at det bliver ens tur til at komme ind i en lille boks, hvor en flink medarbejder tager et billede og udfylder noget information osv. Det tog ikke så lang tid som forventet, dog skal jeg retur for at hente det personligt, når jeg modtager et brev om at det er kommet. Så skal jeg stå i samme lange kø en gang til, SUK. Nå men sådan skal det åbenbart være og det holder i 5 år, så heldigvis for det da:o) Godt det ikke er så tit at man skal flytte til en nyt land. Og tænker at andre lande formentlig har meget mere papirarbejde end Sverige. Nu mangler jeg snart kun få ting på listen så som ny læge, tandlæge og A-kasse og så lige få lidt styr på at afslutte min skat i DK. Så tror jeg, at vi er ved at være på plads. Det har også kun taget knap 3 måneder….

Vi glæder os til foråret og sommeren heroppe for så kommer der flere familiebesøg og vennebesøg :o)

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig gode nyheder...