Stockholm here we come...

Skal vi bo her??!!

41497eb0-ef76-4c6d-b252-c4c72de07fe2De er nu så søde og uskyldige når de leger kysseleg (på billedet – det er lidt svært at se) og de aner slet ikke, at deres forældre hver dag tænker over, om det nu er det rette sted vi har bosat os.

Så skal vi virkelig bo her? Ja det skal vi jo…altså bo i Stockholm, men når man sidder hjemme i Danmark og skal lede efter en bolig, så prøver man jo at finde det bedste mulige sted og meget gerne et sted hvor vi kan bo længe så børnene ikke skal skifte institution og nu hvor Ida skal starte i skole til sommer er det jo endnu vigtigere, at slå sig ned et sted så hun kan være i nærheden af skole og kommende legekammerater. Selvom vi kun har været her i 3 uger nu, begynder jeg at få en fornemmelse af stedet. Øen er dejlig. Der er masser af vand, grønne skove, skoler, indkøb, svømmehal, søer man kan skøjte på, rideskole, cafeer (få) og nogle andre steder som jeg indtil nu ikke har set, men kun læst om. Der er et kunstmuseum og rundt omkring på øen skulle der ligge nogle gode og hyggelige spisesteder…Men fordi det er januar og stadig mørkt, ja så er alt ligesom gemt lidt væk eller?? Vi boede på Frederiksberg, ret centralt og havde meget kort afstand til alt. Her er der meget længere afstand imellem alt, knap så mange cafeer og indkøbsmuligheder. Så jeg skal lige vænne mig til at alt er anderledes og…meget mere stille.

Nå men selvom det er yderst vigtigt meget snart at finde et permanent sted at bo, så vi kan finde en skole til Ida, kigger vi på andre områder også og har især fundet et område som hedder Bromma. Det minder lidt om Frederiksberg, ligger tæt på vand og har lidt mere miljø. Om ikke andet, så ligger der masser af rækkehuse, hvor jeg forestiller mig, og skam også håber, at folk kommer hinanden lidt mere ved. Vi vil meget gerne have naboer og gerne nogle som bor meget tæt på os…gerne med nogle børn, men ældre er også helt ok. Altså bare nogle man kan snakke med over hækken og hjælpe hinanden hvis der er behov. Der er ingen der siger at bo det er lykken, men kender I ikke det, når I ser noget og tænker…det her kunne godt være noget for os. Så nu går jagten ind efter en bolig, skønt det virker umuligt og meget dyrt og så må vi se. Hvis ikke vi kan finde noget at købe som passer ind i beliggenhed, pris, skole, de passende kvm osv…ja så lejer vi da bare noget!!! Øh nej det gør man så åbenbart ikke særligt meget i heroppe.

Jo man lejer skam ud. Men det er private der lejer deres egen købte villa (ejerbolig) eller bostadsratt (andelsbolig) ud til virksomheder primært. Nogle lejer også ud til private, men har ikke set mange. Så det virker bestemt heller ikke som en nem løsning. Du finder ikke lige en virksomhed eller boligselskab som ejer masser af lejligheder de lejer ud til folk som f.eks ikke har råd til at købe selv eller af andre årsager hellere vil bo leje, så vidt jeg har erfaret. Det er i hvert fald min erfaring efter 3 uger, så vi håber at finde noget i løbet af foråret, enten på denne her ø, som sikkert er fantastisk om sommeren eller ja et andet sted.

Her er et par andre ting som jeg indtil nu har erfaret omkring det svenske land:

  • Man må snakke i mobil imens man kører bil…
  • alle har 2 biler eller 3 biler…de er jo ganske vist billigere end i Danmark grundet lavere afgift, men alligevel!
  • man kører til alt, lidt ligesom i USA. De cykler men kun når vejret er til det…
  • Svenskere virker super duper sunde og motionere hele tiden, de løber eller går lange ture, og der er vildt mange reklamer for sundhed og fitness og yoga osv…
  • Der er mange løbeklubber og mange kan finde på at tage løbetøjet på i frokostpausen og løbe en bette tur og så tilbage på job bagefter…jojo.
  • madvarer er mega dyre synes jeg….kød, frugt og grønt betaler man for pr. kg. Så alt skal vejes, ja ikke kødet, men jeg lover Jer for at prisen bliver der regnet på, inden det kommer i kurven
  • slik og chokolade er til gengæld billigt synes jeg :o)
  • I de 3 uger vi har været her, har vejret nogle dage været trist, men det har ikke regnet en eneste dag og det er fantastisk. Hader regn!
  • Og en super god ting er, at der ligger förskoler (vuggestue og børnehaver) og skoler alle vegne. Virkelig alle vegne. Det er jo en god ting når man er på jagt efter den rette bolig, at der ikke bare er én skole at vælge imellem, men mange. Så kan vi håbe, at der er plads til lille søde Ida, for egentlig skal hun meldes ind i skole til februar, men vi når desværre ikke finde en permanent bolig inden da:0(

Ugen er igen gået med diverse ture og ugens højdepunkt var især en biograf tur med popcorn! Det var Emmas første tur så det var meget spændende!

God weekend derude…

Knus og kram fra os i Stockholm

5 kommentarer

  • Morfar

    Godt gået min pige morfar

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Hejsa, spændende at læse i er flyttet nordpå! Tænker det må være en stor skift især for dig 🙂
    Bromma er sikkert et godt valg, meget hyggeligt område og tæt på byen (svigerinden bor deroppe). Kender ikke de andre områder men som jeg har forstået er bromma “the place to be” men det er også ret stort så der findes billigere og dyrere områder – især de rækkehuse i “centrum” er super dyre:)
    Sjovt med maden – vi køber alt kød (og næsten alt andet) i Sverige (Tobias arbejder i Malmö) da vi synes at kvaliteten er bedre. Og alt andet fra mælkeprodukter til pasta eller frisk fisk er billigere derover. Og så er der et meget større udvalg…Kun frugt og grønt er billigere i dk… men i Stockholm er der stor forskel i priser mellem de små lokale butikker og de store, selv om de begge hedder Ica:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louise

      Hej Eva. Dejligt at høre fra dig. Håber alt er vel? Ja det er lidt at en omvæltning men det går ok synes jeg. P.t. arbejder jeg ikke og nyder det faktisk. Det kan være svært at aktivere børnene – de går hjemme sammen med mig – men det går under omstændighederne ok. De får sikkert snart plads og så skal jeg finde ud af, hvad jeg skal bruge tiden til. Vi vil gerne bo i Bromma. Men nu må vi se om det kan lade sig gøre. Det er sjovt med maden ik? altså noget synes jeg er bedre kvalitet end i DK, men alligevel ret dyrt. Og ja det er rigtig at der kan være stor prisforskel i de samme butikker rundt omkring. Derhjemme var vi vant til at handle basisvarer i rema 1000 og resten især kød og det man ikke kan få i rema i Føtex eller super Brugsen. Så vi skal lige lære det hele at kende og helt sikkert vænne os til et større madbudget. Hvordan går det ellers hos Jer. Kan det passe at I venter nr. 3, synes jeg så et opslag på Instagram ?? :o)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Eva

      Godt at høre du nyder det! 🙂 tænkte mere at Lauritz arbejder sikkert en del så han er i gang hele dagen, mens det var måske lidt sværere for dig når du ikke kender så meget eller så mange endnu – men super godt at høre at i trives og at du hygger dig med pigerne ;)))
      Ja ja… venter nr 3 til juni 😱😍. Endnu en dreng 😂 Så vi får travlt. Ellers business as usual her… vi har lige været på skiferie, og nu er det bare tilbage til rutinen de næste mange uger 🙂
      Sjovt mht maden. Det er nok også en vanesag;) btw de har ingen afgift på nødder i Sverige (siger en pecan addict😂)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • jesper.engstrom@gmail.com

    Dejligt 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stockholm here we come...