Skal vi bo her??!!

Hvor svært kan det være!!

546d2f45-5a57-4346-8b74-7122209063c4Altså hvor svært kan det være at få et cpr.nr. i dette her svenske land…ja jeg spør bare!! Det lyder ganske alvorligt, men det er det faktisk også. For uden cpr.nr. kan man ingenting og i Sverige er der altså laaannng ventetid på sådan et synes jeg. Så jeg blev altså lidt irriteret på hende damen bag skranken ved registering. Det er jo ganske vist ikke hendes skyld, men der var ingen venlighed what so ever. Så nu skal vi så vente 4 uger måske mere før vi kan få sådan et og uden et cpr.nr. kan man ikke ret meget. F.eks. skal det jo bruges når børn skal skrives op til skole og forskole som vi også er ved at kigge på. Når man skal på posthuset, skal det bruges, når man låner bøger på biblioteket eller blot hvis man nu godt kunne tænke sig at melde sig ind i fitness.  Og en anden vigtig ting, nemlig læge..! Rigtig mange steder skal man bruge sit cpr.nr. og vi må så leve lidt længere tid uden. Heldigvis for den sure dame ved skranken, havde hun en god kollega, der lige blandede sig, da hun hørte at jeg sagde lidt højt…4 uger…?? Hun nævnte, at vi sagtens kunne få en kopi af det vi havde udfyldt med et stempel, som vi så kan vise, bl.a. i forbindelse med skoleopskrivning, som netop foregår i disse dage…! Så tak, der var alligevel en venlig sjæl. Men hvis ikke hun havde blandet sig, kunne vi blot læne os tilbage og vente. Jeg har så dog heldigvis kun oplevet, at i forbindelse opskrivning både til forskole og almindelig skole, at de er super søde og hjælpsomme allesammen og kender så absolut til problemet med at få et cpr.nr., hvorfor vi blot har måtte udfylde blanketterne i hånden i stedet for. Så det er da lige til at holde til :o) Sverige virker slet ikke så digitale om i DK, men hvad ved jeg? Det er jo blot en konstatering efter 4 uger, men det kan jo være at jeg bliver overrasket. Det næste der så skal ske er, at når vi modtager vores cpr.nr med posten går jeg ud fra…ja så skal vi have et svensk ID kort, for det skal netop bruges alle de der steder, som på biblioteket, i fitness osv. Og det fantastiske er så, at vi skal tilbage til nøjagtige det samme sted for at bestille det OG endnu engang tilbage – altså møde personligt op igen igen for at hente det! Og køen er altså monster lang…så med 2 børn bliver det en STOR test for min tålmodighed, helt sikkert! Jeg er ikke videre imponeret endnu.

I den seneste uge har vi som de andre uger været på biblioteket, i svømmehallen, på legeplads og en tur forbi vores allerede stamsted for at få kaffe og lækre boller. Ugens højdepunkt var en biograftur for at se Alfons Åberg. Sådan får vi vores hverdag til at gå lige nu indtil børnene kan starte i förskole og det er hyggeligt, selvom det også kan være svært at aktivere børnene hver dag. Men vi prøver at få det til at fungere. 

3 ting som jeg især har tænkt positivt over den seneste uge er, at der endnu ikke er kommet en regnbyge, hvilket er dejligt. Vejret kan været gråt, men savner altså ikke regn! Derudover er det positive ved ikke at gå i vuggestue og børnehave, at vi ikke har været syge overhovedet. Ikke så meget som en forkølelse eller hoste. Så det er altså rigtig rart. Især her i vintertiden plejer de små at være en del syge og da de begge har astmatisk bronkitis, skal der ikke meget til før de får hosteanfald og vi har intet medicin brugt siden de stoppede i den gamle institution. Den sidste ting er at svenskere altså også godt kan lide bland selv slik eller goodis som de kalder det. De har det alle vegne og jeg synes det virker ok billigt. Men den allerbedste ting er, at de har flere forskellige størrelser af poser at vælge imellem. Jeg ved ikke om I kan se det på billedet, men jeg købte den mindste pose jeg kunne få (og den er altså ret lille), fyldte den næsten til toppen og det blev 12 svenske kr. Altså det synes jeg er en ok pris for en lille slikpose. Indholdet er naturligvis spist. Jeg kunne godt have spist endnu mere, men det er netop pointen. For hvis der kun findes en pose og den er stor, ja så plejer jeg normalvis at fylde den godt op OG spise det hele..:o( 

God weekend derude.

 

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal vi bo her??!!