Stilhed EFTER stormen....

Höstlov og Halloween

Inden jeg fortæller om den kommende uge, må jeg lige vende ugen der gik, som jeg stort set altid plejer at gøre i mine indlæg.

Vi skulle til København sidste weekend til barnedåb, så vi besluttede os for at køre meget tidligt lørdag morgen og tage en overnatning i København inden vi skulle til barnedåb søndag formiddag. Og det regnede og regnede, men vi fik shoppet lidt af de ting og sager som vi ikke synes vi kan få eller købe i Stockholm og så skulle vi ellers hen til hotellet for derefter at tage direkte til Tivoli, i regnvejr. Heldigvis var det ikke koldt. Men det var meget vådt…de små prøvede et par ting og sagde hej til Rasmus Klump. Utroligt så mange mennesker der kan finde vej til Tivoli, selvom det regner, men det var super flot pyntet op og det plejer Tivoli at være gode til. Der var fyldt med græskar alle vegne. Det bedste ved en dag i København, var at vi havde satset lidt og bestilt bord på madklubben kl. 18 med børnene. Så det var vi spændte på, hvordan det ville gå. Vi havde taget Ipads med og så kunne mor og far ellers nyde både drinks og vin samt lækker mad. Ida og Emma var tilfredse med pommes og is til dessert. Et par timer senere gik vi tilbage til hotellet og gik i seng, for vi skulle tidligt op og til barnedåb. Søndag formiddag var vi i kirke hvor Josefine skulle have sit navn. Josefine er pigernes kusine, så de havde glædet sig…og kunne derfor næsten ikke sidde stille i kirken, for det var en almindelig og lidt lang gudstjeneste. Men heldigvis skulle vi bagefter blot over på den anden side, for at spise og hygge os inden turen gik tilbage til Stockholm igen. Børnene fik leget og vi fik hygget os med god mad og godt selskab. Desværre måtte vi tage hjem allerede om eftermiddagen, da vi havde en lang køretur foran os. Ida skulle i skole om mandagen.

d5b1b23d-a4b2-4cbc-9205-883693c636a4

Jeg skulle faktisk have været ude med de sødeste piger fra min dansker gruppe “danskere/barsel i Stockholm” mandag aften, men vi har haft en del om ørerne med besøg og 2 fødselsdage og så lige en hurtig weekendtur i København. Og vi kom ret sent hjem, så jeg meldte fra i sidste øjeblik og det gav lidt mere overskud til resten af ugen. Men kender I den følelse af, at man ikke vil gå glip af noget? Jeg hader at gå glip af noget, så var tæt på at tage afsted, men vidste indeni, at det at takke nej, ville give mere overskud, så det gjorde jeg. Heldigvis ser det ud til at de næste 2 aftener er planlagt og at jeg kan komme med.

Ugen har ellers budt på en masse svenske lektier. Aldrig før har jeg haft så mange lektier, siden jeg startede. Men det betyder også, at jeg begynder at føle mig mere og mere sikker, selvom jeg stadig synes det er svært og stadigvæk har lidt svært ved at forestille mig at have et job hvor jeg skal snakke og skrive svensk det meste af en dag. Svensk begynder at blive lidt sværere, men vi snakker mere og mere og det hjælper. Synes dog stadig at vi nogle dage bruger meget tid på grammatikken og den er lidt svær. Mange af reglerne kan relateres til det danske, men der er også mange som ikke kan. Og det kan være lidt svært at huske når jeg kun går 2 gange om ugen. Men det gode ved mit svenske kursus er, at en del af os får det mere og mere sjovt sammen. Og vi har både i sidste uge og i den her uge mødtes til frokost inden det starter ved middagstid. Det er dejligt at komme i kontakt med andre som man ellers formentlig ikke ville falde i naturlig snak med. Men de er søde og det er meget spændende at høre hvor de kommer fra og hvem de er og hvorfor de er i Sverige. Vi prøver at planlægge at gå ud en lørdag hvor vi kan få lækker mad og måske et par drinks. Vi må se om det lykkes at finde en dag hvor vi alle kan mødes.

Ugen er gået vildt stærkt som altid og jeg forstår simpelthen ikke hvor tiden bliver af. Emma og jeg har holdt en velfortjent fridag. Det er jo super dejligt at vi kan gøre det når det passer og Ida havde i sidste uge en fridag sammen med mig på sin fødselsdag uden Emma. Så i den her uge var det Emmas tur. Jeg havde planlagt en masse, men hun har hostet og været forkølet, og hun var træt, så vi blev hjemme under dynen og så den ene tegnefilm efter den anden. Det er nu også meget hyggeligt at have sådan en dag. For det regnede og regnede og vejret var ret så kedeligt.

I weekenden skal vi slappe af og kigge på alle Idas fine gaver og bygge al hendes nye lego. Vi skal også til fødselsdag hos Emma ven fra børnehaven og søndag aften kommer mine forældre og bliver nogle dage. Vi har nemlig höstlov (efterårsferie) i 3 dage og Halloween er vist også et tema herhjemme, for Ida skulle klædes ud til Halloween i dag inden ferien og tænker også, at vi skal have købt et par græskar og lave farlige hoveder som kan stå ude med lys i.

I må alle have en dejlig weekend….I aften skal jeg se første afsnit af Stranger Things sæson 2. De blir en god fredag aften.

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stilhed EFTER stormen....