Nyder min sidste fridag da jeg på mandag skal

Et hverdagsglimt fra vores nye liv i Stockholm

Jeg har nu arbejdet i en uge, eller 4 dage om man vil. Så i går, torsdag, gik jeg hjem på weekend kl. 14.30. Det føltes nu meget godt. Men omvendt var det også en følelse af, at min fridag i dag skulle bruges til alle de ting som jeg plejer at nå i løbet af en uge. Vaske tøj, gøre rent, rydde op, skrive mit indlæg, træne, handle osv. Jeg har nået mange ting, men ikke det hele. Men hvor er det dejligt at arbejde 4 dage om ugen! Så alt er godt men stadig ganske nyt. Jeg synes det har været en rigtig god uge. Jeg har nu fået fyldt min hjerne op med informationer og der er fyldt godt op, men det føles nu alligevel rart. Det giver mig en følelse af, hvad de laver hver dag og hvad jeg kommer til at lave fremover når jeg kan gøre det mere selvstændigt. Der er selvfølgelig en oplæringsperiode, men det er helt ok. Jeg tænker, at det skal nok blive rigtig godt. Jeg har nogle søde og meget hjælpesomme kollegaer. Jeg kører på arbejde i bil. Der er ca. 11 km hver vej og kan nemt komme dertil med offentlig transport. Dog vil det tage mig mere end dobbelt så lang tid med det offentlige, hvilken vil betyde, at de små skal super tidligt op og derfor er planen at jeg skal køre, for så sparer jeg/vi en masse tid. Jeg ville ønske jeg kunne cykle for der er så mange biler i Stockholm og altid kø og den vej jeg kører, skal jeg flette ind og ud så mange gange, så det skal jeg lige vænne mig til. Fordelen er, at jeg kommer derhen på kort tid, ulempen er, at det eneste sted jeg kan parkere er i Mall of Scandinavia. Et kæmpe Mall, men det koster altså. Så der kommer til at blive brugt en del penge på parkering. Må se om jeg kan finde et andet sted i nærheden der er billigere. Jeg har ikke noget imod at gå lidt, så jeg både får lidt skridt i benene samt frisk luft inden arbejdsdagen begynder. Derudover er det et fantastisk miljø og alt er nyt og flot. Der er kaffemaskiner (med ret god kaffe) overalt, lækre cafeer og spisesteder. Det koster mig. ca. kr. 50 at købe mad hver dag som trækkes fra min løn (så parkering og frokost kommer til at være en stor post i budgettet, haha) I forhold til hvilken type mad jeg kan få for pengene, virker det alle pengene værd og jeg tænker at den sædvanlige kedelige rugbrød, kommer til at blive hjemme fremover. Der er dagens ret, diverse salater og det ser bare lækkert og friskt ud. Så det må jeg altså prøve. Så går det også lidt hurtigere at komme ud af døren. Jeg er ikke typen der smører en madpakke om aftenen og heller ikke umiddelbart om morgenen, for der synes jeg aldrig jeg når det alligevel. Jeg skal faktisk heller ikke have meget ud af køleskabet om morgenen, for både Ida og Emma får alle måltider i børnehave og skole, og det passer mig fint, for jeg er faktisk ikke særlig god til at lave en lækker madpakke.

Her er er billede af en cafe og noget af vores hygge/kaffe miljø!

331bdcce-4bca-43ee-95ac-3a98b2686406

Nu hvor der er weekend kan jeg se frem til at der kun er 2 uger igen, så er der påske og så skal vi på skiferie. Sidste weekend havde vi skimøde med dem vi skal på ski med, så vi lige kunne aftale hvem tager hvad med og det var hyggeligt. Jeg er sikker på, at det nok skal blive godt og glæder mig til at børnene skal lære at stå på ski. Men jeg må nu indrømme at jeg længes efter forår og heroppe er der faktisk ingen tegn overhovedet og det er snart ikke til at holde til. Her er masser af sne og det sner løbende. Alt det sne som kom for et par uger siden er forsvundet lidt fordi vejret blev lidt varmere, så sneen begyndte at smelte, men nu er der kommet koldt vejr igen og derfor er alle veje og stier som en skøjtebane og man skal virkelig passe på at man ikke falder og slår sig eller brækker noget.

4010b93a-8f01-4db3-9e15-a922733fbfd2

Ugen har derudover ugen budt på legeaftale for Ida. Det var en fra skolen som var med hjemme og de legede imens jeg lavede pandekager. Og de hyggede sig så meget at hun ville ikke hjem da hendes mor kom og hentede hende. De må hellere snart lege igen. Det er så hyggeligt at have besøg. Især fordi jeg kan høre hvor god Ida er blevet til svensk og det er vildt sødt at høre på. Og lige nu kan jeg faktisk ikke tro eller vil tænke på, at om 3 måneder har hun sommerferie og på vej mod 1. klasse og 7 år. Tiden går altså alt for stærkt. Og så vil jeg høre om det er normalt at man i Danmark lærer at læse lidt i børnehaveklasse? Mit indtryk er, at her er børnehaveklasse sådan ret hyggeligt og de lærer at sidde stille og lytte til historier, er kreative, lærer sange (de har musiktimer) lærer bogstaver og har en lille smule matematik. Så hvad er “normalt” man lærer og lærer børnene at læse lidt?

Kan I have den dejligste weekend:-)

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyder min sidste fridag da jeg på mandag skal