Det går kun op ad bakke...

Vores første midsommer i Sverige

Jeg sir det bare…midsommer er det helt store heroppe! Sådan virker det i hvert fald! Fredag den 23. Juni er midsommer og det er en helligdag hvor alt holder lukket så alle svenskere kan holde midsommer. De fleste betragter det vist lidt som påske og jul, hvor man typisk er sammen med venner og familie og spiser sild og snaps m.v. Derudover mødes mange rundt omkring og spiser og danser omkring et stort kors med midsommer kranse. Mange bruger også muligheden for at holde ferie og skyder en 3-4 uger lang sommerferie igang ved midsommer. Mange af disse arrangementer “reklamere” med at de er alkoholfrie og jeg troede egentlig at svenskere drak igennem til sådan en begivenhed, men det foregår mere i privat regi og sammen med de nærmeste. Midsommer fester foregår typisk om dagen, hvor det også sker en masse for børn og der man altså ikke købe en bette øl. Så går de hjem og drikker derefter. Dagen efter midsommer, som vist hedder midsommerdag er ikke en helligdag (tror jeg ikke) men stort set alt er også lukket her, så 2 dage med alt lukket!! Der var gratis grillmad og en hoppeborg til de små og solen skinnede! Musikken kørte i baggrunden med svenske klassiker og det var bestemt en hyggelig oplevelse. En ting jeg lagde mærke til var at alle (eller de fleste) var klædt super fint i tøjet. Det virker som noget svenskerne går utroligt meget op  at fejre, hvilket er dejligt at se.

Jeg forsøgte at tage nogle gode billeder men synes ikke der kom nogle specielt gode ud af det så her er de bedste!

7813dc6d-0297-4714-b49f-066f7f0ee704

Noget helt andet er, at vi er såååå heldige at vi, eller pigerne har fået en trampolin. Og de synes den er super sjov og de får virkelig hoppet en del og også skændes en del om hvem der skal hoppe hvornår. Emma kan sagtens hoppe, men da hun er den lille bliver hun som oftest væltet af Ida fordi hun hopper noget højere. Så de er ved at lære hvordan man venter på den anden hopper færdig og det går ikke altid lige som aftalt. Men det er altså bare toppen. I det gamle hus havde vi sandkasse og gyngestativ og det er der ikke plads til i det nye hus, men vi kunne lige akkurat klemme en af de mindste trampoliner ind. Jeg må så leve med at den står næsten lige foran køkken vinduet men det går nok.

Jeg kan huske da jeg var gravid med Ida snakkede vi om, at bare fordi man fik børn behøvede man ikke tage i Lalandia eller få trampolin, tøhø….vi kom da vist på andre på tanker. Lalandia har vi været 3 gange og nu har vi fået en trampolin, haha!

e1341445-df6f-46d3-8ab1-7c3a43a8f5f5

Og nu hvor vi så har fået den der trampolin måtte vi selvfølgelig også have nogle med hjem fra børnehaven. Vi havde en pige med hjem som også hedder Ida. Ida er 1 år yngre end min Ida men de leger rigtig godt sammen og vi har tit været på legepladsen med Ida og hendes lillesøster samt deres mor. Så de tog alle 3 med os hjem og det gik super fint. De legede alle 4 godt sammen. Den mindste er på samme alder som Emma så hun har også fået sig en kompas nu. For moderen her, skal der lidt overvindelse til, da det så betyder at jeg skal snakke svensk, hvilket jeg begynder at blive god til, men det er altså slet ikke så nemt som man skulle tro. De forstår generelt ikke rigtig dansk, men de forstår åbenbart mit begynder svensk, så det er bra:-) Jeg kan så til min glæde høre, at Ida simpelthen kaster svenske ord uden af sin mund når hun leger. Det er så sødt. Og den anden Ida forstod alt hvad hun sagde. Og Emma gik med på bølgen, så de bliver virkelig 2 små svenske piger.

På mandag skal jeg noget som jeg glæder mig til og det skal jeg nok fortælle om i næste uge. Så det må I vente med at høre om:-)

Nu skal vi fortsætte med at pakke papkasser ud, hænge flere ting op og rydde op og smide ud. Gider snart ikke mere…vi er kommet langt men hvor tager det bare lang tid at komme helt på plads. I næste kommer flyttefirmaet for at de ca. 100 kasser og vi mangler stadig et par stykker, så midsommerfesten må sættes på pause og nydes en anden dag desværre.

I må nyde Jeres weekend og have en fantastisk Sankt Hans derhjemme.

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det går kun op ad bakke...