Når jeg opdager nye steder rundt omkring Stockholm...

Glædelig midsommer….

Midsommer er kommet til Sverige. Det er i dag og man kan ligesom mærke, at alle er klar til at fejre det. Jeg kan også fornemme, at de fleste har gjort klar til det hele ugen. Handlet ind, købt blomster, holder fri og ferie op til og generelt bare lader op til midsommer og ferie. For mange svensker starter sommerferien her, både barn som voksen. Og det lader til at midsommer er den helt store dille heroppe. Det er naturligvis hyggeligt og så er det er en helligdag. Alt er lukket på selve dagen – jeg holder altid fri om fredagen, så for mig er det ingen ekstra dag – og alle tager om dagen ud for at se en midsommerkrans og dans – tror jeg – og derefter går de hjem og spiser og drikker. Det er meget som Sankt Hans hjemme i DK, bortset fra at de ingen bål har og at de fleste arrangementer er om dagen. Men vi skal have gæster og hygge os med god mad og drikke. Sidste år var det bare os 4 hjemme. Vi var lige flyttet ind i vores hus og havde ikke så meget styr på hvad det ville sige at fejre midsommer. Så vi gik en tur og så midsommerkransen. Det var hyggeligt, men husker at være overrasket over, at vi ikke kunne købe en fadøl. Men det er meget svensk at holde det uden alkohol. Svenskere drikker først når de kommer hjem åbenbart…! :o) I år skal den have lidt mere gas i og med at vi skal have vores danske venner som også bor i Stockholm på besøg. De overnatter, så ikke noget med at tænke på om man kan køre hjem. Heroppe er der nul tolerence, altså absolut ingen alkohol i blodet når man skal køre.

Svenskerne er så småt begyndt at starte ferie. Det kan man mærke på trafikken, både når jeg kører på jobbet i bil eller når jeg cykler eller tager toget. Ida har også haft skoleafslutning og dermed starter 10 ugers ferie fra skole. At have skoleafslutning er stort heroppe synes jeg. Mange forældre holder fri hele dagen. Og det er uanset om man går i 0. klasse eller 9. klasse. Skolerne laver store arrangementer for forældrene og mange steder så jeg, at cafeer havde skoleafslutnings brunch osv. Så vi fik lidt dårlig samvittighed, da vi kl. 10.30 på formiddagen måtte sige farvel til Ida og tage på job imens de fleste andre forældre blev på skolen og fortsatte med deres picnic. Nu skal hun naturligvis på fritids, da vi “kun” har 4 ugers ferie, men det virker til at rigtig mange børn har ferie stort set hele sommeren og jeg undrer meget hvor de mon gør af børnene og om de har en masse bedsteforældre der kan skiftes til at tage sig af dem? For der er virkelig ikke mange tilbage på fritids. Ida og Emma er heldige. De får en uge sammen med deres bedsteforældre og 4 uger sammen med os. Men det er jo ikke noget vi skal regne med hvert år. Fritids er lukket i de uger hvor vi holder ferie sammen med dem og hvis ikke vi havde ferie, skulle de begge et sted hen i nærheden, hvor de hverken kender børn eller voksne. Det skulle nok også gå, men er nu alligevel taknemlig for at det kan lade sig gøre sådan her. Forstår ikke hvordan svenskere kan holde så meget ferie, for de har ikke umiddelbart mange flere fridage end danskere. Måske de betaler sig til mere ferie?? Nå men det er jo fantastisk at børnene har 5 ugers sommerferie og ikke de sædvanlige 3 som vi altid havde i Danmark. Vi brokker os ikke. Her er et billede fra Idas afslutning:

Sidste weekend var Ida og jeg en lille tur i København, eller nærmere Sorø. Ida har en sød veninde fra børnehaven da vi boede på Frederiksberg. Vi har forsøgt at holde kontakte og de har (Emilie og hendes mor) endda besøgt os heroppe i Stockholm 2 gange. De legede meget sammen dengang og vi har aftalt at ses når det kan lade sig gøre og så længe at Ida og Emilie kan lide at lege sammen. Det kan jo være svært når man kun er 6 år at blive ved med at ville lege sammen når vi bor så langt fra hinanden. Men indtil videre går det helt okay og når de ser hinanden, giver de hinanden store krammer og har også lidt svært ved at sige farvel til hinanden. De leger fra første øjeblik de ses til de skilles igen. Denne her gang blev vi vist lidt rundt i Sorø, hvor de bor, vi badede, var på cafe og ellers hyggede vi hjemme i deres have. Vejret var nemlig perfekt. Vi var ude at bade og jeg prøvede at stå på SUP, hvis man altså kalder det sådan…? Det var virkelig sjovt og udfordrende og meget mere svært end det ser ud til. Jeg har længe ville prøve og da Emilies mor havde mulighed for at låne et, sagde jeg ikke nej tak. Jeg fik lidt instruktioner – hun er nemlig sej til det – og så afsted selv. Der var en lille badebro, hvor en masse mennesker stod og ventede på en båd – firmafest gætter jeg – de stod og drak lidt alkohol og kommenterede lidt imens jeg forsøgte at holde balancen, haha. De var i hopla, så de lovede at hoppe vi, hvis jeg faldt af! Det gjorde jeg heldigvis ikke. Nu overvejer jeg at prøve det igen…Det var vildt sjovt.

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når jeg opdager nye steder rundt omkring Stockholm...