"Out and about" i Stockholm

Om at bo i et land med evig vinter…

Evig vinter…

Her er bare total vinter og sne falder ned fra himlen og det fortsætter og fortsætter…Det føles som konstant vinter og tror aldrig jeg har set så meget sne før. Og prøvet at have det så koldt. Når vi står op om morgenen er der mellem 15-20 minus grader og midt på dagen er det ikke meget anderledes. Huset er virkelig svært at varme godt op. Vi har desværre ikke en brændeovn, men en pejs og den giver altså ikke samme varme. Når jeg kigger på vejrudsigten, så ser det ikke meget anderledes ud de næste mange dage. Vi har haft et par dage hvor vi ikke har kunne køre bil. Vejen vi bor på bliver meget sent ryddet for sne og egentlig virker det ikke som om de har mega travlt med at få sneen væk. Vi bor for enden af vejen hvor al sneen ligger, og når den endelig bliver fejet væk, så det ser vildt ud med flere meter sne. En fordel ved dette vejr er, at der er meget lysere og de dage hvor solen skinner er det fantastisk. Børnene elsker at kælke og lege i sneen og det er jo fantastisk smukt. Men ulempen er altså alt det tøj man skal have på hver dag. Selv jeg har mine skibukser på når jeg går ud for det er bare skide koldt. Børnene brokker sig lidt over alt det tøj, men når de kommer ud og mærker hvor koldt det er, så vil de gerne have handskerne på alligevel. Heldigvis blæser det ikke så meget. Hvis det blæste tør jeg ikke tænke på hvor koldt det ville føles. Heroppe betyder vejret meget for svenskerne og det er noget de snakker meget om jeg synes jeg. De elsker sol, men elsker altså også sne og mange siger, at nu er vinteren endelig kommet og så kan de gå i skoven, stå på ski og langrendski. Vi bor lige ved en golfbane og når der er sne står de på deres langrendski. Lidt anderledes end en vinter i Danmark.  Næste sæson må jeg da vist have et par selv. Det er jo god motion.

931eb3e9-47b0-46a6-a40a-7720a87b6f04Jeg længdes dog efter noget mere varme og begyndende forår, men det kan jeg vist kigge langt efter. Så lige nu føles det som om jeg bor i et land med et anderledes klima end Danmark. Og det føles lidt som evig vinter, for jeg kan næsten ikke huske andet. Vejret lige nu er ekstremt, men ikke udsædvanligt. Der har været sne siden vi kom hjem fra ferie i januar, så det føles som 100 år siden at jeg har set hvordan jorden og min græsplæne ser ud. Jeg prøver virkelig at huske tilbage til sidste sommer. Vores første sommer i Sverige. En sommer som mange svenskere syntes var dårlig, men jeg husker den som en sommer med masser af sol, ingen blæst og regn (som der var masser af i Danmark) og en sommer hvor jeg flere gange var på stranden. Så jeg håber naturligvis at en hård vinter bliver til en fantastisk sommer.

I den her uge er der vinterferie eller sportlov som man kalder det heroppe. Vi har kun holdt et par dage fri og har været en lille tur i Danmark fordi vi skulle til fødselsdag. Det var hyggeligt selvom det var en kort tur. Egentlig holder vi kun fri et par dage fordi vi skal på skiferie til påske. De fleste svenskere – efter min opfattelse, tager på skiferie nu og derfor er der ikke så mange børn på fritids. Men til gengæld, så hygger de sig, laver andre ting og sager som de ikke plejer og spiser også lidt ekstra god mad og generelt bare hygger. I børnehaven er der stadig en del børn. Dem som kan holde ferie udenfor de sædvanlige uger gør vel sådan. Sådan har vi selv gjort mange gange og prøver stadig, men det kan nogle gange også være svært for ofte så er der ikke mange børn og nye voksne. Det kan nogle dage gør det lidt sværere at aflevere.

Lige inden vinterferien var vi til forældremorgenmad eller föräldrefrukost og det er bare super hyggeligt at spise morgenmad sammen med børnene og alle forældrene og der er som regel god opbakning til det. Det starter tidligt, allerede kl. 7.15, men alle skal jo på arbejde så det er fint det starter der. Man får god mulighed for at møde de andre forældre og snakke lidt med personalet og ja så får jeg øvet mig lidt på mit svenske. Jeg synes generelt at de er rigtig gode til at lave arrangementer og håber at jeg/vi altid vil have mulighed for at være med.

img_5632

I weekenden skal der slappes af. Laurits får en kammerat fra Danmark på et besøg. Jeg er gået i gang med en ny serie som er super god. Den hedder Seven Seconds og er virkelig spændende. Så den kan jeg anbefale hvis man vil blive under dynen i weekend. Jeg regner selv med at snuppe et par afsnit når freden tillader det.

Ha den dejligste weekend

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Out and about" i Stockholm