Fest på en tirsdag...

Turister i egen by…

0108b68e-ee14-4d35-b416-417185ae60dd

Sidste weekend brugte vi tid på at være turister i egen by. Det var lørdag, solen skinnede og vi ville ind mod Stockholm. Planen var at tage tilbage til Djurgården, hvor junibacken også ligger – det som pigerne og jeg besøgte. Øen er fuld af forskellige attraktioner og vi ville se noget af øen og besøge et museum. Det virker til at der er en del af dem og vi er skam ikke færdige med at være nysgerrige. Jeg tror dog, at øen vil være endnu mere attraktiv om sommeren, da der både ligger cirkus og et tivoli og der masser af vand og gode muligheder for at gå en tur eller leje en lille båd. Vi ville på Vasamuseum hvor der er et meget gammelt skib som sank for rigtig mange år siden kort tid efter det satte sejl. Først i starten af 1960’erne fik de skibet op fra bundet og det står nu på et museum. Da vi nærmede os, blev vi i tvivl om hvorvidt det var en god ide med små børn, men der var masser af små børn og klapvogne i køen, så vi tog chancen. Kun voksne skulle betale – det var gratis for børn. Mindes ikke prisen, men det var billligt tænkte jeg. Og ja det lyder jo mega kedeligt at kigge på et gammelt skib, men synes faktisk at det var ret spændende trods alt. Og de små synes også at det var et kæmpe skib og lidt sejt at der engang havde været pirater om bord. Sådan et skib, er jo ikke bare et skib…det indeholder jo masser ting og sager som også kom med op fra bunden. Man så hvordan de behandlede genstandene og der var flere etager vi kunne boltre os på. Sjovest for de små var nok at vi kunne se en film om skibet (tegnefilm). Vi brugte alligevel en del tid der, men da sulten meldte sig måtte vi afsted. Deres spisested var kedeligt og knap så inspirerende.

Min mand er sådan en type der godt kan lide at prøve noget nyt, især hvis det er blevet ham anbefalet. Og selvom det er en restaurant hvor man skal sidde pænt og vente på mad..uden brok og et sted man kan tage børn med, er jeg nok altid den skeptiske. Ida er stor nok til at sidde pænt og vente på mad (for det meste), men Emma er ikke altid lige så nem at have med. Men det skulle være en lækker Thai restaurant – knap så svensk – med kulørte lamper og små gamle biler og bokse man kunne sidde i, dæmpet belysning og kun farverige lamper og lyden af vandet i baggrunden. Tænker det er ligesom Thailand by night :o)

Nå en efter en laaaannngggg gåtur og en tur med undergrunden ankom vi endelig. Ida var en stor pige der kunne gå langt, men hun orkede ikke til sidst og da hun opgav, var vi heldigvis kun få meter fra stedet. Vi havde ikke bestilt bord, men tog chancen og håbede på et bord for klokken var kun 3 om eftermiddagen. De havde heldigvis plads og vi blev placeret i den skønneste boks og kunne så ellers nyde lækker mad og øl – mælk til børnene selvfølgelig. Maden var sindsyg god og vi kunne sagtens have blevet længere og nydt det mere, men de små sidder ikke stille så længe. Der var vand med fisk i og det var jo yderst interessant, især for den mindste. Dette her er et sted der er værd at besøge, især hvis vi får nogle venner eller familie på besøg. Stedet ligger desuden i Södermalm og er et ret cool sted synes jeg. Det er ret københavnsk med butikker, både større butikker men også speciel butikker, cafeer, bar, teater, biograf osv. Et sted jeg ville elske at besøge med min mand, hvis vi en dag får mulighed for at have et par timer alene en aften, hvis det nogensinde kommer til at ske?! Vi er nødt til at finde en barnepige snart :o)

Ugen bød på en ny omgang vinter med snestorm. Vi udnyttede det og har 2 dage i træk været ude og lege i sne og været på kælketur. Heldigvis virker det som om at det allerede er på vej væk igen, hvilket ikke gør mig noget. Jeg længes meget efter forår og håber at det er lige om hjørnet. Desuden skal vi på ferie lige om lidt så mon ikke det er på vej når vi kommer hjem igen.

Denne her uge har været lidt kortere fordi
vi i skrivende stund er på vej på ferie. 12 dage i Florida…og med solskin kommer de næste par indlæg til at handle lidt mere om ferie end om Stockholm.

P.s. beklager at der ikke er billeder af museet eller den farverige restaurant, men min telefon går hele tiden kold heroppe nord på, så det er ikke altid jeg når at tage nogle billeder af de ting vi oplever…

God weekend fra os…

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fest på en tirsdag...