Glad Påsk

Velkommen til Sverige….!!

e8900379-ca67-4195-a121-0521a3194d3c

Der er både gode ting men også frusterende ting ved at flytte til Sverige! Vi har haft en dejlig lang påske hjemme i Danmark og hvor er det irriterende at starte ugen med noget så åndssvagt!! Det var så åndssvagt, at jeg er nødt til at dele det med jer som det første.

Velkommen til Sverige siger jeg bare! Jeg fik besked om, at mit meget omtalte svenske ID var ankommet. I brevet stod der hvor det skulle afhentes og brevet skulle naturligvis medbringes…så efter aflevering af børn, ville jeg tage bus og tog for at hente det. Da jeg modtog brevet, var jeg allerede ret irriteret over, at skulle afhente det et helt andet sted end der jeg hvor jeg stod i min lange kø for at bestille det. Men tænkte, ja okay, det kommer ikke som en overraskelse at tingene er anderledes end først antaget. Nå men afsted med mig, til det sted som de havde angivet på meddelelsen. Det skal siges, at jeg havde en fornemmelse af, at det ikke helt var rigtig det jeg havde gang i, men de havde angivet stedet for afhentning! 45 min senere stod jeg på Skatteverket og da jeg træder ind, får jeg meget hurtig en fornemmele af, at det slet ikke rigtig og henvender mig ved skranken, hvor de kan oplyse mig om, at de (skatteverket) skriver Solna (byen eller stedet hvor jeg er taget hen), men at det egentlig skal afhentes der hvor jeg bestilte det!!!!!!!! Prøv lige at spørg om det giver mening? Jeg spurgte selvfølgelig hvorfor de i alverden skriver det forkerte sted?? Ja det kunne hende ved skranken ikke fortælle mig, men synes da selvfølgelig også at det var lidt tosset.Øh tosset, min bare…! Prøv at tænk på alle de mennesker der går forkert hver gang og da sverige p.t. har RIGTIG mange som kommer til deres land, som får jeg ved ikke hvor mange breve og papir som skal udfyldes og som de skal forholde sig til, er det jo sååå fedt at tage det forkerte sted hen, for så at tage tilbage til centrum og tage et andet tog. Mange går på arbejde og jeg tog hjemmefra kl. 9 og var hjemme kort før middagstid, så det er jo næsten en halv fridag man skal tage for ordne tingene.

Nå men jeg kommer hen til det rigtige sted og køen er heldigvis ikke super lang. Da jeg kommer frem til en ældre, men meget sød herre, spørger jeg igen. Hvorfor skriver de ikke det rigtige sted på brevet…hvad er meningen med det? Og forklarede at nu havde jeg været med toget i den forkerte retning og hele vejen tilbage igen sagde jeg og smilede. Og så forklarede han et eller andet på svensk, nået med min adresse, men ja han kunne da godt se at det var dumt, hvorefter jeg sagde, at mange måtte da gå forgæves?? Han svar var, at mange kom retur til det rigtige sted og var sure over at det var skrevet forkert på brevet…men ikke så mange tog det så roligt som mig:..:o( Jamen altså. What a day, siger jeg bare, Hvad skal man sige til sådan en kommentar? Tror bare jeg smilede og grinte lidt falsk, haha.

Nå men de praktiske ting fylder stadigvæk en del, men det begynder da at blive bedre. Lige som vi tror at nu er der styr på det, kommer der noget nyt vi skal forholde os til.

Men af positive ting, for dem er der skam også, ja så skal vi snart hen på Idas nye skole og se skolen og møde lærerne og se omgivelserne. Først skal Laurits og jeg derhen alene og derefter skal vi derhen sammen med Ida.

Derudover er der kun 6 uger til at vi skal flytte ind i vores nye hus. Der er også praktiske ting der skal løses i den forbindelse. Hele vores flyttelæs skal herop til Stockholm. Vi kommer til at mangle lidt møbler og så skal der males lidt inden vi kan flytte ind. Men vi GLÆDER os. Lejligheden er fin, men jeg savner SÅ meget mine egne møbler og ting og sager…mit sommertøj og sko. Mine køkkensager, ja tænk sig, at man kan savne de mindste ting som en god kniv eller mine fine tallerkner..:o( Men 6 uger er jo ingenting, bortset fra at vi skal have købt en ny sofa og det er ikke så nemt. Der er 10 ugers leveringstid på de fleste, hvorfor vi først får den noget senere på sommeren. Det kan vi sagtens leve med, men den er altså ikke bestilt endnu. Dette er vores 5. sofa vi skal købe i fællesskab på de 10 år vi har kendt hinanden. Og vi har kun boet 2 steder, hvor det nye hus er det 3. sted. Vi har det sådan med at købe forkert…den sofa vi har nu, passer ikke ind i stuen pga måden den vender på, desuden er den ikke så køn mere pga pletter (stofsofa) Den kan bruges, men man burde altså have en mere praktisk sofa. Og nu kigger vi på en med lyst stof og det kommer vi sikkert til at fortryde.

De små har været endnu en uge i børnehave/forskole og jeg synes det begynder at gå bedre. Vi snakker lidt hver dag om nye ord vi lærer på svensk. De har nu været der i 4 uger med undtagelse af lidt sygdom. Ida siger, at hun bedre forstår sproget nu, men føler ikke at de forstår hende når hun snakker dansk til dem. Pædagogerne siger, at de øver lidt med hende og at det går bra…Ida er blevet lidt genert, så nogle morgener kan hun være – ikke svær – men genert når hun skal afleveres og kan ikke få sig til at gå hen til de andre børn og spørge om de vi lege. Men de finder alligevel en måde og når jeg henter hende er hun altid glad og har haft en rigtig god dag. Emma leger bare, hun siger nok ikke så meget og så længe der er mad og nogle at lege med, så er hun mere eller mindre tilfreds. Tror slet ikke hun forstår :o)

Vores weekend skal gå med afslapning og lørdag kommer der besøg fra Danmark. Det glæder vi os til. I kan læse mere om besøget på uge.

Vi er lige kommet hjem fra at handle i det nærmeste centrum og der havde de is til halv pris…vi nåede ikke bussen hjem, så de små fik is og nu spiser de hjemmebagte pølsehorn. Vi venter på at Laurits kommer hjem fra job. Tror de voksne skal nyde et glas vin.

Kan I alle have det fantastisk…

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glad Påsk