Om at tage chancer...

Danske traditioner i Sverige!

Fastelavn

Vi har før i tiden altid fejret fastelavn (altså siden vi fik børn:o)) og da vi boede på Frederiksberg, var vi altid med til den lokale fastelavns fest som var for både børn og voksne. Det var super hyggeligt og det savner jeg faktisk. Men man fejrer ikke fastelavn i Sverige. Men så er det super dejligt at Den Danske Forening i Stockholm inviterer alle danskere som har lyst og som har børn til at fejre fastelavn. Så det skal vi på søndag og det blir hyggeligt, håber jeg. Der kommer nogle af de piger/mødre som jeg mødes med når der er mom’s night out og så kommer der naturligvis også en masse som vi ikke kender. Jeg har ingen ide om hvordan og hvorledes, men de andre piger jeg kender, har fortalt at det plejer at være hyggeligt og sjovt, så nu prøver vi det. Børnene ved det ikke endnu. Vi har heller ikke købt nogle særlige kostumer, for pigerne har altså jeg ved ikke hvor mange prinsesse kjoler i skabet, så det må de få på. Og det vil de sikkert også. Jeg ved ikke hvor mange medlemmer Den danske forening i Stockholm har. Vi er ikke medlem, og jeg ved faktisk ikke om det indebærer noget specielt at være medlem. Men jeg ved, at man kan benytte sig af deres tilbud og de annoncerer når der er arrangementer som f.eks. fastelavn, julemarked, Mortens aften osv. Og det er en super god mulighed for at møde andre danskere i Stockholm. Måske vi burde bruge det noget mere eller blive medlem. Jeg må huske at tage nogle billeder så I kan se hvordan det gik.

Frihed til at nyde…

Når man som jeg ikke arbejder er det virkelig med at nyde friheden. Det gør jeg virkelig også, men efter jeg er begyndt at kigge mig om efter en ny karriere, betyder friheden ekstra meget. Derfor har både Ida og Emma haft en hel fridag sammen med mig men hver for sig. Emma blev ikke spurgt om hun ville holde alene med mig eller om hun ville holde sammen med Ida også. For da Ida blev spurgt ville hun have en hel dag alene med mig, så det blev besluttet at de skulle have en dag hver. Emma og jeg slappede af, gik en tur og var på yndlingscafé og spiste boller. Om eftermiddagen var vi i svømmehallen. Sådan en dag nyder Emma og hun tænker ikke at hun som sådan holder fri fra børnehave. Hun tror bare det er weekend. Ida ville gerne på cafe og hun kan godt lide at ose, så vi kiggede på smykker i H&M’s børneafdeling. Vi tog på Joe & the Juice, for det elsker hun. Og da vi kom hjem så hun en masse Ipad inden lillesøster skulle hentes. Det er så dejligt at jeg kan gøre det nu og her, men ved også at det kommer til at knibe lidt når og hvis jeg begynder at arbejde igen.

Jeg ville også gerne gøre det endnu mere, men jeg har stadig mit svensk kursus 2 gange om ugen og siden jeg postede på facebook at jeg ledte efter job, har jeg faktisk haft en del at gøre. Ansøgninger at skrive, CV er blevet sendt ud og jeg har faktisk været til et par samtaler også. Så nu venter jeg og ser om det bliver til et job. Ellers har jeg lidt ekstra interviews og andre muligheder så håber da, at jeg kommer i job i løbet af foråret. Det er lidt specielt at gå tl jobsamtaler. Det er så længe siden, men det er en god øvelse og nogle af dem har været på svensk. Så det betyder lidt ekstra at gennemføre sådan et interview på svensk…!! Men det viser bare, at jeg trods alt har fået lidt ud af mine mange timer på Folkuniversitet. Kan kun anbefale det hvis man kommer til Stockholm for at arbejde og gerne vil lære svensk. Mange virksomheder betaler gerne for det og ofte siger de ok til at man må bruge arbejdstiden. Ellers tilbyder de mange forskellige kurser på mange forskellige tidspunkter. Jeg skal nok holde Jer opdateret på hvad der sker med jobsene. Vil heller ikke fortælle for meget nu, for tænkt nu hvis jeg det ikke blir til noget, så er det lidt øv at have fortalt det til alle:o)

Ida er begyndt at stå på skøjter. I og med at vejret er ret anderledes og noget koldere om vinteren heroppe, er der større chance for at skøjte på en sø eller et lokalt sted. Og dem findes der altså mange af. Derfor fik hun skøjter i julegave, for det er altså en begivenhed som de ofte bruger i skolen. Og det er sødt og sjovt at se, at jo mere hun øver sig, jo bedre blir hun. Ligesom når hun øver sig på svømning. Så nu skal jeg og Emma også have et par skøjter, så hun ikke skal stå alene. Dem kan man jo købe nye eller brugte, men det fede er, at her på øen, ligger der en butik som sælger og bytter brugte skøjter, så tænker at jeg skal snuse lidt der efter nogle skøjter. Heroppe skal udstyret være i orden og alle børn har jo skøjter, hjelm, ski, kælke og gerne mange forskellige slags og de slæber det hele med i skolen. Det føles lidt anderledes end en regnfuld og blæsende vinter hjemme i DK. Og alle elsker at være ude. Vores børn begynder at pive når de har været ude i en time. Men så er det bare på med tøjet:o)

Her er et billede af en semla! Det ligner en fastelavnsbolle men det er det slet ikke!! Men de her semla er alle vegne, hos alle bagerier og andre indkøb og de smager okay! Egenligt er det en bolle med en mandelmasse og flødeskum! Så nu hvor man ikke kan få de “rigtige” må man “nøjes” med en semla😋 Desuden virker det typisk svensk at spise en semla! Lidt ligesom kanelbullar!

God weekend!

5e953f70-acf1-4870-af7d-b3e1a32ed1ee

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at tage chancer...