En "lidt af hvert" uge

Mig & Stockholm….

Når man nu som jeg ikke arbejder og bor lidt uden for Stockholm, elsker jeg at have tid til at udforske byen. Jeg går til svensk 2 gange om ugen og de dage plejer jeg som regel at tage tidligt derind. Timen starter først ved middagstid, så jeg kan sagtens nå at handle, shoppe, gå ture, finde hyggelige cafeer. Nu har vi boet her i 10 måneder og det mest “almindelige” i Stockholm, altså de steder hvor alle andre kommer, især turister, har jeg efterhånden lært at kende. Så derfor prøver jeg at finde nye steder. Enten ved selv at udforske områder som ligger i gå afstand til skolen, da jeg godt kan lide at gå. Men også hvis andre f.eks har anbefalet mig nogle steder at gå hen, det kan være parker, områder eller cafeer. Ikke så langt fra min skole, ligger der et område som hedder Vasastaden. Jeg har aldrig rigtig udforsket det område, men en dag gik jeg på cafe med Rachel fra min klasse og hun havde fundet den her lille perle af cafe, som hun mente var noget for mig, for den ville sikkert minde mig om hjemme (hun synes den minder lidt om cafeer i København). Og hun har så absolut ret. Der er sikkert mange hyggelige cafeer i Stockholm og sikkert mange jeg ikke har set eller besøgt, men den her slår dem alle indtil videre. Cafeen hedder Cafe Pascal og her jeg føler mig hjemme. Den er hyggelig med masser af stearin lys og meget venligt personale. Rachel og jeg mødtes for nogle uger siden til en frokost derhenne og kl 11. åbner køkkenet….og man skal altså komme lidt før kl. 11 for at få en god plads. For alle svenskere går ud at spiser til frokost og cafeen virker ret populær, for på kort tid, blev den fyldt op. Vi fik frokost og en kaffe og det var hyggeligt.

Og derfor besluttede jeg mig for at besøge den alene en dag. Det er naturligvis dejligt med selskab, men ville gerne spise frokost alene…ej det lyder næsten underligt når jeg skriver det, men min plan var ikke kun at besøge cafeen, men også udforske området lidt. Der er masser af liv (altså det ligger ikke så langt fra Stockholm centrum) og man kan sagtens gå fra T-centralen (hovedbanegården) men jeg valgte at tage toget dertil, så jeg havde mere tid til at kigge. Der ligger en del spisesteder og jeg så en cafe/bager som er et stenovnsbageri og det så super lækkert ud. Svenskere er altså rigtig gode til at lave kager, især kanelbullar og kardemommebullar. Og det lå bare i vinduet og så lækkert ud og havde helt lyst til at gå ind, men havde besluttet med mig selv at jeg ville have en tidlig frokost på Pascal. Jeg gik lidt videre og fandt den fineste lille butik med lækkert tøj. Butikken hedder Plagg og har en del danske mærker og jeg har længe ledt efter nogle steder med blandt andet Second Female som jeg godt kan lide, men det har været svært at finde synes jeg. Og igen så mindede det mig lidt om en tøjbutik på Gammel Kongevej derhjemme…ikke fordi jeg leder efter ting der absolut skal ligne København eller Frederiksberg, men fordi det får mig til at føle mig mere hjemme. Butikken skal jeg helt sikkert besøge OG købe lidt. Har fundet butikken på Instagram, så jeg kan følge lidt med i deres nye varer og tilbud.

Kort tid herefter endte jeg på Pascal. Jeg blev der en time og fik en frokost, og sluttede med en kaffe og kage. Det sidste kunne jeg faktisk næsten ikke spise, men var lidt ivrig efter at få nogle billeder af maden:o) Og det var vildt hyggeligt at sidde der alene. Jeg sad i vinduet, hvor de har lavet plads, så man kan sidde og kigge ud. Og der var virkelig gang i den. Da jeg kom kort før kl. 11. var der ingen, men på 10-15 minutter blev hele cafeen fyldt og flere gik forgæves efter en plads. Nedenfor kan I se lidt billeder fra mit besøg.

7e2425de-f432-4ab9-bcf9-5be2bca11e01

Så nu håber jeg at jeg kan vise cafeen til andre snart. Så kom gerne på besøg….

Ellers er der ikke sket noget usædvanligt i det svenske i denne her uge.

Jeg har afsluttet endnu et niveau med svensk og skal derfor i næste uge starte på et nyt og højere niveau. Heldigvis bliver det sammen med næsten de samme piger som jeg har gået med de sidste 2 gange, så det er rart at kunne fortsætte med dem, men det er også det sidste kursus i denne omgang da det slutter lige inden jul og herefter holder jeg en pause…forhåbentlig fordi jeg skal noget andet:o)

I ugens løb har vi været til lysfest i Emmas børnehave. De fejrer november og lyset…jeg ved ikke helt hvorfor, men det var super hyggeligt. Der var udendørs disko og en masse masse stearin lys og lygter som børnene selv havde været med til at lave.

Så er der vist ikke andet at sige end at I alle må have en herlig weekend.

9951f8f3-7486-41aa-a81b-b7a913d2d03e

 

 

 

 

 

 

Knus og kram fra os i Stockholm

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En "lidt af hvert" uge