Blogger for begyndere...

Endelig fredag…

Vi havde familiebesøg sidste weekend og når vi har besøg, står den stort set altid på et besøg i centrum af Stockholm. Især hvis de besøgende ikke har været her før. Og det er jo altid skønt med besøg, men det er også skønt at opdage nye steder. Jeg har gået fordi stedet mange gange og tænkt, at der må jeg ind en dag. Man kan ikke rigtig se hvad det er, når man står ude og det er nok fordi det er i 2 etager, men hvor den ene etage er nedenunder og alle lækkerierne gemmer sig dernede. Så derfor tror jeg ikke, at jeg har tænkt over det…man kan ikke rigtig se det udefra. Men i weekenden skulle vi forbi systembolaget og det ligger nemlig lige der. Det var jeg helt med på, for jeg havde set et skilt hvorpå det stod. Og i weekenden, når man skal købe alkohol, skal det altså ske inden kl. 15 for der lukker de og åbner først mandag morgen igen. Stedet hedder Hötorgshallen og er et samlingsted for flere lækre cafeer og spisesteder, boder, frisk kaffe og the, systembolaget og diverse indkøb. Faktisk meget lig Torvehallerne i København, bare det her er lidt mindre og ligger nede “under jorden”. Vi tog en runde og så alle de lækre råvarer som man kunne købe. Frisk fisk, friske oliven, masser af forskellige nødder, og der var masser af mennesker som sad og spiste og nød et glas vin. Så hyggeligt. Vi var der meget kort tid, for vi havde børnene med og det var lørdag eftermiddag, så der var proppet med folk alle vegne. Desuden var vejret ikke speciel godt, så det havde nok lokket flere folk ind. Vores formål var egentlig at købe alkohol (naturligvis) og imens Laurits og hans far kiggede på det tog vi andre et kig rundt. Dog var vi havnet i et af de mere “gammeldags” systembolager, hvor man skal trække et nr og stå i kø…ligesom på apoteket, når man skal købe hostesaft eller noget på recept :o) Og alle skulle købe lidt alkohol til weekenden ligesom os, så vi besluttede os for at tage hjem til lidt mere roligere omgivelser. Dog er det et sted jeg helt sikkert skal besøge igen. Gerne under lidt mere rolige forhold og måske en hverdag for at kunne se udbudet af varer og friske råvarer bedre, men også for at kunne være sikker på, at finde en plads hvis man skal spise en frokost. Her er lidt billeder af stedet. Håber I kan fornemme stemningen.

78ef7835-a2b3-4fc5-be1e-89f59d632a59

Ugen har ellers budt på svenska skole og et par besøg hos nogle vejledere. Jeg prøver stadig at finde ud af om jeg kan starte på den uddannelse som HR assistent, men det er sværere end jeg troede. Selvom det bare er Sverige, er der alligevel en masse jeg skal sætte mig ind i – ikke fordi jeg ikke vil – at forstå hvordan tingene hænger sammen, hvordan jeg ansøger og hvem der egentlig bestemmer om jeg kan starte, tja så er der lidt vej og det er lidt øv når jeg slet ikke ved om kommunen vil godkende det eller ej. Men jeg arbejder på det og håber at det lykkes. Så kryds lige fingre for mig. Hvis ikke, så tror jeg at jeg tager endnu et kursus svensk i det nye år og så må jeg ellers på arbejdsmarkedet. Men lad os nu se og jeg tager en dag ad gangen. Jeg kan sagtens finde et arbejde, men vil og kan ikke arbejde fuld tid, så det begrænser mine muligheder når jeg endnu ikke skriver flydende svensk. Sproget er godt på vej, men er der heller ikke 100 % endnu. Men det skal nok komme.

Derudover har vi fået vores første sne heroppe. Det væltede ned en morgen vi stod op og af en eller anden grund, tænkte jeg at selvfølgelig kunne vi gå til skole, med Emma i klapvogn…men nej. Der var langt mere sne end man lige skulle tro. Så vi kæmpede os igennem sneen og kom frem. Planen var at hente dem i bil, men om eftermiddagen var alle stier ryddet. Det virker ikke som om de svenskere lige rydder sneen væk med det samme…Men hold da op hvor er det smukt. Men tror altså at vinteren er lang heroppe. For der kan nå at komme sne mange gange og meget mere end nu. Så lige nu synes jeg der er lang tid til foråret, SUK:o( Hvorfor valgte vi ikke et mere eksotisk sted??

Weekenden bliver skøn for vi har allerede 2 skønne piger på besøg! De kom i går og bliver til mandag! Vi skal hygge, shoppe, sludre og drikke kaffe imens børnene leger pænt og er søde, selvfølgelig!! Det er så dejligt med besøg og det er første gang de besøger os!

Jeg kommer lige ned en anbefaling af en serie igen…det ser måske ud som om jeg ser meget Netflix og det gør jeg vel også! Men mest fordi jeg ofte slapper af til det om aftenen inden senge tid og læser ikke bøger for tiden! Så derfor kan jeg nemt tage et par afsnit i træk. Serien hedder Greenleaf og er en serie som Oprah Winfrey har med til at lave og hun er også selv med i serien. Den handler ikke om hende, men om familien Greenleaf, hvor der sker en masse drama. Skynd Jer at se den…

Og nu er det ENDELIG FREDAG…sneen er væk igen og vi fik handlet lidt på Black Friday, fik nogle julegaver på tilbud, så det er ikke så tosset. I må have en dejlig Black Friday og en dejlig weekend. Her er et billede fra sidste weekend :o)

img_4881

 

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blogger for begyndere...