Tillykke til bloggen.....

Om at tage chancer…

Jeg har længe gået med tanken om at finde et job eller begynde at læse. Jeg har haft rigtig lang tid til at tænke og undersøge mange ting. Da jeg startede med at gå hjemme var det en fantastisk følelse. Ikke at skulle tidligt op om morgenen, vi kunne gøre hvad vi ville, hvornår vi ville, og hvis børnene var syge, så blev vi bare hjemme. Der var/er ingen “sten, saks, papir” om hvem der skulle/skal blive hjemme. For det skal jeg…Desuden var jeg lige inden jeg stoppede med at arbejde, nået til et punkt hvor jeg var træt af mit job og havde brug for forandring. Og det fik jeg. Men nu er det begyndt at ændre sig, og det startede nok da Ida begyndte i skole sidste år. Hun skal være i skole på et bestemt tidspunkt, så nu skal vi igen ud af døren til en bestemt tid. Og da hun begyndte at falde til i skolen, vendte jeg tilbage til svensk og tog næsten 4 måneder med svensk, hvilket gav mig et rigtig godt boost og mere selvtillid til at snakke det. Men tiden går bare så stærkt og jeg føler næsten ikke jeg kan følge med.

Så hvad nu?

Jeg har nu besluttet mig for at finde et job og er derfor gået i gang med at lede. Jeg har også sagt til mig selv, at det måske bliver svært og at jeg ikke må blive skuffet, hvis jeg kommer til samtaler og ikke får jobbet. Hvis ikke jeg finder et job, tænker jeg, at den uddannelse jeg hele tiden har tænkt på, vil jeg søge ind på til sommer med start august. For det vil jeg også. Men jeg trænger til at komme lidt ud og bruge min hjerne nu og derfor kigger jeg nøje hver dag efter nye jobs. Der er en del dansktalende jobs heroppe, men de fleste er på fuldtid og jeg leder efter et deltidsjob, så det er helt klart en udfordring, for dem er der ikke mange af. Jeg har lavet mit CV klar, så det er klar til at sende ud sammen med en ansøgning. I sidste uge tog jeg dog chancen og gjorde noget anderledes – sikkert meget normalt at gøre i dag på de sociale medier, men for mig var det en grænse der skulle overskrides. Jeg er medlem af en Facebook-gruppen  som hedder Danskere i Stockholm – tror jeg har den nævnt flere gange – og den har knap 2.000 medlemmer. Der bliver postet mange forskellige ting i gruppen, men mange poster om jobs, især danske, men også svenske og har derfor fulgt lidt med i hvad der kom ind. Og der har da været et par interessante ting eller 2 og derfor lavede jeg for et par uger siden min første ansøgning til et deltidsjob – dansktalende vel og mærke. Derudover lavede jeg selv et opslag. Et opslag hvor jeg simpelthen skrev, “jeg leder efter et deltidsjob i Stockholm, gerne dansktalende”, kort om min baggrund og at jeg har gode kundskaber i svensk m.v. Selvfølgelig stod der lidt mere, men jeg fik faktisk ret god respons på det og en del henvendelser at arbejde videre med og endnu flere steder at sende mit CV hen. Så det synes jeg faktisk var rart og jeg var også lidt lettet, for selvom det måske ikke giver noget lige nu, kan det måske hjælpe mig videre til noget andet senere eller blot nogle nye kontakter, hvor der kan dukke noget op senere. En mulighed som jeg endnu ikke har brugt er Arbejdsformidlingen. Så det er naturligvis også noget jeg skal afprøve. Vi må se hvad der sker og jeg skal naturligvis fortælle løbende herinde hvordan det går.

Derudover

Har jeg i den her uge spist frokost alene 2 gange. Når man lige siger det sådan højt “jeg har spist frokost alene 2 gange den her uge”, lyder det jo mega kedeligt. Men jeg er virkelig begyndt at nyde at prøve forskellige cafeer rundt om i Stockholm centrum. Så i forbindelse med at jeg skulle til svensk, ville jeg tilbage til et brunch sted som jeg har prøvet en gang før.  En lidt lettere brunch blev det til denne har gang. De har så meget så jeg var nødt til at tage tilbage og prøve noget mere. Den her gang var det mere simpel og var blot æg, Acai bowl med toppings og en kaffe. Stedet er super hyggeligt og de er kendt for deres lækre shakes. Sådan en har jeg til gode. For det er kalorier på kalorier, så hvis jeg skal prøve sådan en, skal jeg nok have noget meget let mad ved siden af. Stedet hedder Sthlm Brunch Club og ligger i Vasastan. Stedet er lille og virker meget populært. De tager ikke imod bookninger, så man kan komme til at vente på et bord men tror det primært er i weekenderne. Jeg har taget lidt billeder. Ville ønske at jeg havde et kamera der kunne tage super flotte billeder, men I må nøjes med disse og tænke Jer til det:-)

47444d59-911b-4c40-99f4-4fd9f8eb575f

 

I dag havde Ida fri fra skole og en hyggedag med mig! Vi skulle spise frokost og endte på Joe & the Juice igen!! (Hun valgte…)

img_5465

Rigtig god weekend derude…


 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tillykke til bloggen.....