Vores første midsommer i Sverige

Integration..er det virkeligt nødvendigt?

Hvorfor integrere sig, når man bare kan “nøjes” med at være sammen med danskere??  :o) Jeg synes bestemt, at jeg eller vi har gjort mange ting for at være en del af det svenske samfund og jeg har bl.a. taget et svensk kursus og planlægger et nyt. Men når jeg bliver inviteret ud at spise i Stockholm centrum med 10 andre søde danske piger, som også befinder sig i Stockholm og er heroppe af flere forskellige årsager. De fleste er her pga job eller en kæreste eller mand med job, men jeg er den eneste hjemmegående med “store” børn – altså børn som går i forskole. Nogle har også større børn, men arbejder og flere er på barsel med små babyer.

Bevares, gruppen hedder barsel i Stockholm og jeg er jo ikke på barsel, men er dansker i Stockholm og har små børn. Så jeg kom med i gruppen. Derudover har jeg fundet en anden gruppe på facebook nemlig danskere i Stockholm. Det er jo genialt, at det kan lade sig gøre. Der er flere danskere heroppe end man skulle tro og mange er her for at studere og bliver for at arbejde lidt eller også er de her fordi de arbejder i en nordisk virksomhed. Der er 62 medlemmer i gruppen barsel i Stockholm og jeg gætter at det stort set kun er kvinder. Der kommer jævnligt opslag om gåture med de små babyer og det deltager jeg jo ikke i, men da der kom et opslag om at mødes til spisning og drinks m.v. , så var jeg hurtig til at melde in ankomst. Ganske vist kender jeg absolut ingen, så jeg er nødt til at være åben og huske at de piger jeg mødes med, er på en eller anden måde i samme situation som mig. Så på med det fine tøj – og sikke en dejlig følelse at gøre sig klar til en aften ude – og afsted så snart Laurits kom ind af døren.

Der var booket bord på en lækker restaurant. Og med det samme jeg mødte de andre piger, faldt vi i snak og de var også nysgerrige hvordan og hvorledes jeg var endt heroppe. Snakken gik en helt aften og det var super hyggeligt.  Da vi var mere end 10 var menuen forudbestilt, men jeg siger Jer at maden var lækker, der var forret, hovedret og dessert og kan slet ikke beskrives, men var sådan lidt tapas agtig. Så Louise som stod for arrangementet havde gjort det super godt. Jeg ankom kl 18.30 og var hjemme knap kl 23 og kunne konstatere, at det havde været en succesfuld aften, i hvert fald for mig, som førstegangs deltager.

e466202b-136e-4e55-bff6-58b419ed3cff

Så nu fortryder jeg kun, at jeg ikke var med til forrige lignende arrangement. Kan huske at jeg så det, men aner ikke hvad jeg tænkte, om ikke jeg kunne eller om vi var på ferie eller? Men nu vil jeg helt sikkert forsøge at komme med så ofte jeg kan. Tror det er den eneste måde jeg kan komme ud og stadig føle mig som en dansker som er i samme båd med de andre. Og her kan vi frit snakke om alle de gode, underlig, mærkelige og vanskelige samt dejlige ting ved at bo i Sverige. Og høre om når nogle tager hjem til DK eller nogle vælger at blive og hvorfor…Det er rart at kunne dele det med andre som forstår.

Så nu forstår jeg måske lidt mere hvorfor man ofte flokkes med andre af ens egen slags. Og hvorfor det kan være svært at integrere sig, når man har mulighed for at mødes med andre som er i samme båd som dig selv. Egentlig er det jo vigtig at gøre begge dele. Det er vigtig at integrere sig, men hvis man kan er det altså også vigtig at holde fast i ens rødder. Og de her svenskere heroppe, er altså søde, men de er måske ikke meget nemme at komme ind på livet af. Det kan sagtens lade sig gøre, men tror bestemt der går tid, før det ikke føles sådan lidt overfladisk. De er ikke de mest åbne mennesker, men heller ikke lukket. Måske lidt mere reserveret end danskere for de er da helt sikkert flinke og synes bestemt at jeg har fundet nogle søde mødre og fædre at snakke med og kan sagtens hænge ud med dem, men sproget kan sommetider være en barriere. Har lært en masse svensk synes jeg selv, men ofte mangler jeg ord og de fleste forstår slet ikke dansk..!!

Så jeg klør på både med integration og med at være sammen med så mange dansker jeg kan finde:-)

God weekend til jer alle sammen!

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores første midsommer i Sverige