Fri hver fredag

Året der gik…

Tænk at der er gået endnu et år. Året er virkelig fløjet afsted og i næste måned har vi boet i Stockholm i 2 år. Det er vildt cracy. Havde nu altid drømt om et mere eksotisk sted at bo, men så må vi tage på varme og solrige ferie i stedet for.

Året startede fantastisk med en rejse til Florida. Vi tog afsted allerede i december og skulle for første gang holde nytårsaften, bare os 4 alene. Vi var ombord på et krydstogtskib og det var en anderledes og spændede oplevelse. Og selvom vi var vågne til efter midnat, er det alligevel længe siden jeg kom så tidligt i seng. Skønt med ferie i starten af året, hvor der er meget mørkt heroppe. Husker faktisk allermest at vi kom hjem til kulde, sne og et iskoldt hus. Varmen funkede ikke helt. Vi gjorde nemlig den fejltagelse, at vi skruede alt for langt ned for varmen – for at spare lidt da vi tog afsted, så det tog såååå lang tid + en VVS’er at fikse det. Samme fejl gør vi IKKE i år. Det vi sparede og mere til brugte vi på at fikse det!

Og det var på selv samme ferie at jeg besluttede mig for at begynde at lede efter et arbejde. På det tidspunkt havde jeg gået hjemme i 1 helt år og der trængte altså til at ske noget. Det var vildt fedt at prøve, men efter at Ida startede i skole, og gerne ville blive på fritids længe og så det at gå hjemme, blev sådan lidt trivielt. Så jeg startede min søgning efter mit sidste sprogkursus i januar og allerede i marts var jeg i arbejde. Jeg var super heldig og fik mulighed for at arbejde på deltid og er blevet rigtig glad for mit job i dag. Det var og er en fantastisk mulighed for stadig at arbejde i bank, men også prøve noget andet og arbejde i et nordisk team. På den måde for jeg også øvet mit svenske og mit engelsk.

2018 var også året hvor vi tog på vores første skiferie som familie. Vi tog afsted sammen med vores gode danske venner som også bor heroppe. Ca. 4 timer længere nordpå holdte vi en dejlig skiferie. Børnene skulle stå på ski for første gang. Ida var mega sej og synes det var det fedeste. Emma synes også det var sjovt, men legepladsen trak lidt mere. Desuden kunne skiene ikke fungere uden sutten og efter 15-20 min sammen med en skilærer, så gad hun ikke længere. Vi var på skiferie i påsken og vinter heroppe havde varet siden januar, men da vi kom hjem var det som om at på en uge var vinteren forsvundet, sneen var væk, knopperne på træerne var begyndt at springe ud. En vild overgang.

Og sådan blev det starten på et lunt forår og en dejlig lang og varm sommer. Pigerne var på sommerferie med bedsterne i Skagen og her lærte Emma at cykle uden støttehjul. Lidt sejt inden sin 4 års fødselsdag. Og vildt at det skulle være bedsterne der lærte hende det og ikke os. Og sommeren blev også den hvor vi som familie kunne holde 4 ugers sommerferie sammen for første gang.

Efter en lang og varm sommerferie startede et nyt kapitel for Ida. Nemlig 1. skoledag i 1. klasse. Synes hun var så lille da hun skulle starte 0. klasse. Så 1. klasse var stort. Nu var hun ikke længere en af de mindste. Ida er blevet rigtig glad for at gå i skole og blevet enormt god til svensk. Hun er flydende og når vi andre har behov for “støtte” så hjælper hun gerne.

Efteråret kom og den blev en kort en af slagsen. Jeg synes vi har haft travlt med alt muligt fra fødselsdage til rejser, besøg fra nær og fjern. Ida blev 7 år, vi holdte efteråsferie og generelt blev efteråret en tid, hvor vi opdagede flere fantastiske steder på den ø hvorpå vi bor. Lækre steder vi kan spise, som ligger ud mod skærgården og det er helt utroligt at vi ikke har fundet disse steder før. Men nu skal de rigtig benyttes i den kommende tid. Efteråret blev også en tid hvor børnene lærte om Harry Potter og vi begyndte at se en ny film hver søndag. Vi har nu set de fleste af filmene. Med 2 børn, tager en hel Harry Potter nemlig lidt tid haha. Harry Potter er nu blevet afløst af Theo og den magiske Talisman.

Når man længdes hjem til det danske, er det godt at vi kan ty til vores danske venner heroppe. Især når det er højtid og vi ikke lige tager hjem – for vi bor altså en dags rejse væk. I starten af december havde vi derfor en rigtig dansk julefrokost med sild og snaps, dansk rugbrød, ribbensteg og risalamande. Det var så hyggeligt og håber at vi kan gøre det til en tradition.

Julen bliver i Danmark og en lang en af slagsen. Efter jul er vi at finde i Skallerup klit, i vandrutschebanerne eller på sofaen. Her bliver vi til efter nytår!

I må alle have den mest fantastiske jul og et rigtig godt nytår 🎄🤩 her er lidt stemningsbilleder fra det kolde men hyggelige nord

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fri hver fredag