Endelig fredag...

Det’ sørme – det’ sandt – december…

Så blev det 1.december og julemåneden er officielt startet. Vi har både pakkekalender (både til mor og far og til de små) og pakkegaver herhjemme. I weekenden skal vi pynte op til jul og se om vi kan finde et juletræ…vi har ikke alverdens julepynt og jeg synes egentlig heller ikke, at vi har så mange steder det kan stå, men julestemningen den skal vi altså have. Jeg plejer at købe en ny juleting hvert år til træet, en julekugle, eller andet fint der kan hænge på træet. I år har jeg ikke fundet noget endnu, men har set nogle søde og meget svenske julekugler, men kunne passe meget godt til vores sædvanlige hvide/sølvfarvet tema…dem må jeg altså købe. Og nu ærger jeg mig over at jeg endnu ikke har fået det gjort!!

Men en anden ting som jeg faktisk i dag har købt og som er et must hvis man bor i Sverige, er en julestjerne som skal hænge i vinduet. Nedenfor ser I et billede. Det er ikke udsædvanlig hjemme i DK, men vi havde ingen. Synes aldrig jeg har haft et vindue hvor de passede ind. Men nu skulle det være, så derfor var Emma og jeg i ude at jagte julestjerne. Alle de fine og billige i Ikea var udsolgt, så det blev en lidt dyrere fornøjelse. Dagen er gået med rengøring, så der kan pyntes op i weekenden. Jeg lavede adventslys/krans og Emma og jeg købte lidt grej til når vi skal bage småkager:o)

623d4f43-226d-418e-bb82-71ac73db5fc7

Ellers har ugen helt sikker budt på mange hyggeligt og juleagtige stunder. Vi var på Idas skole og se Julspel, et lille juleeventyr, hvor de sang en masse julesange. Det var så hyggeligt og så dejligt at se hvor glad hun er for at synge og hvor god hun er blevet til alle de svenske sange. Skolen, som hun går på, er en af de få som tilbyder musikundervisning i de små klasser og det er vi glade for, da Ida virkelig godt kan lide at synge. Derover var vi til julpyssel i Emmas børnehave – samme dag naturligvis!! Vi lavede julepynt, bagte småkager og legede. Der blev serveret glögg (uden alkohol haha, de er så hellige de svenskere) til de voksne og saft til de små. Så vi var trætte da dagen var omme.

Den sidste uges tid har budt på masser af hyggelige begivenheder. Sidste weekend var min veninde Lotte og hendes datter på besøg i en forlænget weekend. Vi fik shoppet i butikker i Stockholm centrum på Black Friday og vi shoppede videre på nettet da vi kom hjem, så nu er næsten alle julegaver i hus. Lørdag fik vi lækker flæskesteg med det hele og holdt en lille hyggelig julefrokost. Dog var hendes datter syg, så det blev ikke til så meget sightseeing eller leg for børnene, men de kommer igen til sommer. Stockholm er også bare dejligere om sommeren. Så vi glæder os til de kommer igen.

Onsdag var jeg ude med de fantastiske danske piger fra Stockholm og vi havde en “Moms night out”. Vi skulle mødes på et sushi sted, men vi var et par stykker mere end først antaget – hvilket jo er dejligt jo flere vi er – ja så kunne sushi stedet pludselig ikke klemme os ind og et par af pigerne var så heldig i sidste øjeblik at finde et sted, nærmere på den anden side af vejen, hvor vi kunne få smagfulde bøffer og lækre drinks. Vi sludrede og sludrede og pludselig var klokken mange…tiden løber afsted når det bare er hyggeligt og i godt selskab. Og lige om lidt, altså om 2 uger mødes vi en sidste gang i år til en “Moms night out Julefrokost”. Et nyt sted som jeg ikke har prøvet før og det er så fedt at prøve nye spisesteder hver gang. Og jeg plejer at blive gladeligt overrasket, så det håber jeg også jeg gør denne her gang.

Og hyggen fortsætter, for i morgen skal jeg mødes med pigerne fra min klasse. Vi skal nemlig holde julefrokost på en lækker restaurant, denne gang et sted jeg har prøvet før, men som jeg husker var super lækkert. Vi er 10 og vi skal mødes til drinks sen eftermiddag inden middagen og ellers skal vi bare spise og hygge og grine. Vi har det sjovt sammen og om 2 uger er kurset slut og flere af os skal formentlig ikke forsætte, så vi bliver lidt spredt og aftalte derfor, at vi vil prøve at holde kontakten ved lige og gå ud i ny og næ. Det er ret spændende at lære 9 mennesker at kende, som kommer fra alverdens steder i verden og som snakker forskellige sprog og jeg er den eneste fra Skandinavien. Men tror også de synes, at det er lidt spændende at kende mig, som er dansker i Sverige…Vi snakker meget om traditioner, sprog, familie og ellers griner vi en masse, for en ting vi alle har til fælles er, at vi alle savner vores hjemland og vores nærmeste familie og venner, især omkring juletid. Så derfor er det rart at have nogle man kan grine og have det sjovt sammen med.

I må alle have en glædelig 1. december samt en dejlig weekend. Jeg satser på, at komme i julestemning henover weekenden. Skal I mon julehygge? Eller til Julefrokost?

2f7207ce-a341-4fd1-a418-54b68d367a10

 

 

 

 

 

 

Knus og kram fra os i Stockholm

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endelig fredag...